Naboens carport

 Følg tråden
skippersimba
skippersimba
Indlæg: 38
Postnr: 5330
skippersimba skippersimba

Naboen har en træ carport i skel. Vi er bekendt med at naboen har ret og pligt til at vedligeholde væggen mod os. 1. Hvor tæt på denne væg på vi selv bygge. 2. Hvor tæt på denne væg må vi plante træer og buske. 3. har naboen dermed råderet over 12 x 1,5 meter af vores grund som vi ikke selv kan bruge som vi vil.

uldal
uldal
Indlæg: 4824
Postnr: 6500
uldal uldal

12 Meter kræver nabohøring. Jeg mener der skal være 30 cm på hver side af skellet. Men spørg din kommune.

 

skippersimba
skippersimba
Indlæg: 38
Postnr: 5330
skippersimba skippersimba Trådstarter

uldal.....12 meter carport har stået der i 30 år og det er helt okay....det der er problemet er at han vil kunne gå frit på vores grund og vedligeholde sin væg (hvilket han ikke gør, bare chikane). derfor de 12 x1,5 meter. Carport står i skel. self. kan jeg spørge kommune, men så er der jo ingen grund til dette forum.

Natur
Natur
Indlæg: 1083
Postnr: 0000
Natur Natur
wow.. det lyder lidt, som det er kørt lidt skævt allerede??
har i prøvet at "tale med naboen" - det du lige kommer med, virker "en smule offensivt"?
Viljen til at ville, giver evnen til at kunne!
skippersimba
skippersimba
Indlæg: 38
Postnr: 5330
skippersimba skippersimba Trådstarter

Jeg skriver på dette forum, for at høre om nogen kender til reglerne. Jeg stiller 3 spørgsmål. Er der nogen der kan svarer på disse spørgsmål. Selvfølgelig har vi snakket med naboen ellers vidste vi ikke at han chikanerede os, med disse krav. Diverse holdninger om godt naboskab mm. Kender vi alt til, såh....kender nogen svarene på de 3 spørgsmål.

Jackjakson
Jackjakson
Indlæg: 48
Postnr: 8600
Jackjakson Jackjakson

Spg. 1 og 2.

Du må godt bygge i skel, det kræver bare din nabos accept, samt at du får en byggetilladelse. Hvad angår planter, må du plante hvad du har lyst til. Så længe det på sigt ikke ødelægger hans bygning

Spg 3.

Nej han har ikke råderet, han har lov til at vedligeholde egne bygninger, ved adgang fra din grund.

Søren O
Søren O
Indlæg: 2746
Postnr: 7000
Søren O Søren O

Når din nabo vil vedligeholde carporten skal det varsles - jeg kender ikke fristen. Du kan finde reglerne under "råderet af nabogrund". Din nabo kan ikke forhindre dig i at udnytte din del af grunden, og du skal ikke planlægge så han kan komme til at vedligeholde. Hvis du har noget som forhindrer ham i at vedligeholde, må han bekoste at få det fjernet, og retablere efter vedligeholdelsen.

Søren O
Frank Chr.
Frank Chr.
Indlæg: 2839
Frank Chr. Frank Chr.

Efter min mening den mest tåbelig byggelov. 

Jeg er rimelig sikker på at naboen bestemt ikke bare kan rende inde hos jer i tide og utide. Det skal varsels med en frist på 14 dage, og hvis tidspunktet ikke passer jer (måske pga. havefest e.lign.) må naboen forsøge sig med en ny dato.

Enig i at man må plante lige så tosset man vil, når bare man ikke hindre naboens vedligeholde af den side der vender ind mod jer (at plante vedbend/efeu op af muren er nok ikke en god ide), faktisk skal nabo tage alt mulig hensyn til jeres beplantning. 

Ps. Havde det fx. været naboens egenhæk som naboen var nødt til at klippe inde fra jeres side, er det kun i vinterhalvåret naboen må færdes inde hos jer, som osse skal varsels.    

Gregeren
Gregeren
Indlæg: 2819
Postnr: 2830
Gregeren Gregeren

Han kan ikke krænke jeres ret til privatliv på egen grund.

Endvidere kan i til hver en tid bortvise ham fra grunden, da han ikke har ejendomsret over jeres grund.

Vil han noget, skal det varsles, og det han skal foretage sig skal han med rimelighed kunne godtgøre. Ellers er det chikane.

Elektronikteknikeren
Frank Chr.
Frank Chr.
Indlæg: 2839
Frank Chr. Frank Chr.

Jeg ved ikke om det er lige efter bogen, men jeg ser da ofte at man har hæftet et drivhus, skur e.lign. på naboens garagemur der står i skel - altså bruger garagen som bagmur. Men det er nok ifølge aftale.  

skippersimba
skippersimba
Indlæg: 38
Postnr: 5330
skippersimba skippersimba Trådstarter

Frank...det er også en god idé. Problemet her er bare at nabo IKKE vil have vi hverken afvasker for grønne alger eller maler hans carport ind mod os. Vi havde sat 3 små skruer i for at holde et tyndt rør...det kom der skriftlig påtale om at det var hærværk....manden er binde gal...derfor Mine spørgsmål

Frank Chr.
Frank Chr.
Indlæg: 2839
Frank Chr. Frank Chr.

Hyggelig fætter..! Nå men læser lige at man desværre ingen indflydelse har på om hvordan naboens carport ser ud, naboen kan i princippet male et dødningehoved på muren der vender ind mod jer.  At man kun har ret til at opsætte espalier, halvtag eller et mindre skur på en fælles hegnsmur, der vender ind mod ens grund, og ikke på naboens garage/eller skur, der vender mod ens grund.

Personligt havde jeg nok plantet nogle flotte sir/prydbuske der kunne dække for naboens algebefængt carport.  

Børgealle
Børgealle
Indlæg: 292
Postnr: 5700
Børgealle Børgealle

Du bør læse hegnloven som definerer reglerne. Se særligt på §18-§26 omkring vedligeholdelse. https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=174774#id0288037a-dfa1-4f5f-b9b8-b107157bcda9

Jeg havde kaldt hegnsynet ind i denne sag. Så er der en tredjepart der forklare både dig og naboen hvad reglerne er (man taler jo tilsyneladende for døve øre). Og der er mulighed for at opnå forlig. 

Rantzau
Rantzau
Indlæg: 1138
Postnr: 2970
Rantzau Rantzau

Man skal ikke finde sig i hvad som helst, selv om en stille snak er at foretrække som flere skriver. Er dialog ikke mulig, er trådstarter ikke retsløs:
Byggelovens §14:
"Bebyggelse, ejendommes ubebyggede arealer og derpå værende indretninger skal holdes i forsvarlig stand, således at de ikke frembyder fare for ejendommens beboere eller andre eller på anden måde er behæftet med væsentlige mangler. Endvidere skal ejendommen holdes i en under hensyn til beliggenheden sømmelig stand".

Det er murens ejer der har vedligeholdelsespligten, hvor vendingen "sømmelig stand" ofte tager hensyn til nabogener hvis byggemyndighederne bliver indblandet. 

Det kunne måske motivere den uvillige nabo til at indgå en fornuftig aftale. Det har han jo også gavn af.

Angående vedligeholdelse: Det korrekt hvad Frank skriver. Naboen må benytte jeres grund i nødvendigt omfang til vedligeholdelsen, men har ikke frit råderum. 

Der er loven ganske klar: Vedligeholdelsesarbejde skal varsles mindst 14 dage i forvejen.

skippersimba
skippersimba
Indlæg: 38
Postnr: 5330
skippersimba skippersimba Trådstarter

Tak for indlæg.....vi må desværre accepterer at vi ikke kan sætte et drivhus eller plante, tæt på naboens carport, da han skal kunne komme til at male væggen mod os. Vi har dermed ikke fuld råderet, over vores egen grund. Nabo har krav på et vis areal af vores grund, for at kunne gå og vedligeholde væggen ind mod os, trods det han ikke gør det. Nabo chikane er ikke at anbefale, men man må åbenbart finde sig i det.

Søren O
Søren O
Indlæg: 2746
Postnr: 7000
Søren O Søren O

Har du fundet noget lovtekst, eller er det noget din nabo påstår?

Søren O
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

 

Lignende indlæg

 1. Naboens mur på vores grund
  Jura, reglementer og krav
 2. Naboens hæk
  Lav-Have
 3. Naboens kat....
  Over hækken
 4. Naboens asbesttag
  Jura, reglementer og krav
 5. Naboens manglende pleje og klip af hæk
  Lav-Hus