Naboens carport

Naboen har en træ carport i skel. Vi er bekendt med at naboen har ret og pligt til at vedligeholde væggen mod os. 1. Hvor tæt på denne væg på vi selv bygge. 2. Hvor tæt på denne væg må vi plante træer og buske. 3. har naboen dermed råderet over 12 x 1,5 meter af vores grund som vi ikke selv kan bruge som vi vil.

Naboen har en træ carport i skel. Vi er bekendt... Vis hele indlægget
20 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Hyggelig fætter..! Nå men læser lige at man desværre ingen indflydelse har på om hvordan naboens carport ser ud, naboen kan i princippet male et dødningehoved på muren der vender ind mod jer.  At man kun har ret til at opsætte espalier, halvtag eller et mindre skur på en fælles hegnsmur, der vender ind mod ens grund, og ikke på naboens garage/eller skur, der vender mod ens grund.

Personligt havde jeg nok plantet nogle flotte sir/prydbuske der kunne dække for naboens algebefængt carport.  

Du bør læse hegnloven som definerer reglerne. Se særligt på §18-§26 omkring vedligeholdelse. https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=174774#id0288037a-dfa1-4f5f-b9b8-b107157bcda9

Jeg havde kaldt hegnsynet ind i denne sag. Så er der en tredjepart der forklare både dig og naboen hvad reglerne er (man taler jo tilsyneladende for døve øre). Og der er mulighed for at opnå forlig. 

LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her

Man skal ikke finde sig i hvad som helst, selv om en stille snak er at foretrække som flere skriver. Er dialog ikke mulig, er trådstarter ikke retsløs:
Byggelovens §14:
"Bebyggelse, ejendommes ubebyggede arealer og derpå værende indretninger skal holdes i forsvarlig stand, således at de ikke frembyder fare for ejendommens beboere eller andre eller på anden måde er behæftet med væsentlige mangler. Endvidere skal ejendommen holdes i en under hensyn til beliggenheden sømmelig stand".

Det er murens ejer der har vedligeholdelsespligten, hvor vendingen "sømmelig stand" ofte tager hensyn til nabogener hvis byggemyndighederne bliver indblandet. 

Det kunne måske motivere den uvillige nabo til at indgå en fornuftig aftale. Det har han jo også gavn af.

Angående vedligeholdelse: Det korrekt hvad Frank skriver. Naboen må benytte jeres grund i nødvendigt omfang til vedligeholdelsen, men har ikke frit råderum. 

Der er loven ganske klar: Vedligeholdelsesarbejde skal varsles mindst 14 dage i forvejen.

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.

Tak for indlæg.....vi må desværre accepterer at vi ikke kan sætte et drivhus eller plante, tæt på naboens carport, da han skal kunne komme til at male væggen mod os. Vi har dermed ikke fuld råderet, over vores egen grund. Nabo har krav på et vis areal af vores grund, for at kunne gå og vedligeholde væggen ind mod os, trods det han ikke gør det. Nabo chikane er ikke at anbefale, men man må åbenbart finde sig i det.

Har du fundet noget lovtekst, eller er det noget din nabo påstår?


Søren O
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Annonce

Som jeg læser det kommer og går jeres nabo som det passer ham i tide og utide - og den går altså ikke. Har han egen have indgang til jeres have? 

Ps. Naboen har ikke krav på 1,5 m bredt areal at færdes på. 

NB. Jeg kunne godt tænke mig at se et situations billede af forholdene.    

Naboen kommer ikke...han ønsker ikke at vedligeholde...han ønsker kun at gøre opmærksom på at han har ret til at kunne få adgang til vores have og der SKAL være så meget plads så han kan stille stillads og stiger op hvis han vil male og at han kan male i hvad farve der passer ham. Det med farve har han desværre ret i...det er det med hvor meget fri plads vi ikke selv kan råde over der er spørgsmål...??


han har altså ikke krav på i holder rytteligt foran hans garage. I må plante alle de buske i vil. Og det er hans problem at etablere dem igen efter vedligehold.

Prøv at forhør hos kommunen om naboens carport er lovligt opført, har han eks ikke en byggetilladelse, når den er 12 meter i skel, har han ikke det står i meget bedre.

Hvordan med evt udhæng, "rager" det ud over skel.

Har du tjekket skelpælene, ofte vil sådanne emsige personer, lige snuppe en lille bid af nabogrunden.

Synes du skal bruge alle de kneb du kan komme afsted med   


Vi prøver igen, i morgen --

Ligefrem opstille stillads for at male en facade.. sig mig er naboen meget lavbenet ?   Du kan sige til ham at en omvendt murebalje eller mindre stige vist er rigeligt. Tænk sig hvis i havde køkkenhave i det pågældende areal, skulle jeres jordbærrækker og kålplanter samt majs og hestebønner så bare trædes under fode eller væltes pga. et stillads..! Næ.. Karl-Børge den går ikke, her har jeres nabo vist misforstået noget, han skal tage alt mulig hensyn til jeres beplantning. 

LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også