Spartling/oppudsning af lecablokke i garage?

Hej,

Vi har en gammel garage, som vi gerne vil sætte lidt i stand ifbm. med renovation af garage og skur. Væggene inde i garagen består af leca-blokke, som af den tidligere ejer er blevet pudset op, men den oppudsning har ikke holdt så godt og falder af alle steder (se billede).

Derfor vil jeg gerne pudse/spartle væggene op igen, men hvad er bedst til at spartle med på leca, så det sidder fast. Er ikke supererfaren udi spartling, så det kommer ikke til at stå snorlige, hvilket det heller ikke behøver. Det skal bare sidde fast og kunne males hvidt efterfølgende så det ser pænt ud:)

På forhånd tak!

Hej, Vi har en gammel garage, som vi gerne vil... Vis hele indlægget
11 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Når man trækker pudslaget på så skal man svede.   Mørtel op på pudsebrættet, og presse den ind imod væggen medens man i en glidende opad bevægelse får presset mørtelen ind imod overfladen. Så kører man igen en pressetur eller 2. Der vil uværgeligt falde en del mørtel på gulvet men det samles bare op i trillebør og blandes imellem en gang mere.

Det er væsentlig med det pres, da mørtelen skal presses ind i alle store og små porer i leca stenen. Det er der vedhæftning opstår.

Når du har presset en omgang kan du let lægge et lag mere på uden at presse noget særlig. Den våde mørtel kan sagtens hænge ved noget som i forvejen er vådt. 

Væggen skal lige sætte sig lidt inden du kommer med retholdt og skraber efter lederne Og så skal det være "fingertør" inden du kommer med pudsebræt i cirklende bevægelser. Det vil sige at et let tryk med finger ikke skal gå helt i bund. 

Under denne pudse proces kommer er enkelte steder hvor der er huller - de efterfyldes, og der pudses igen over med det samme.  


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også