Hvor meget sand til fundament til træterrasse?

Hej Jeg skal have lagt en træterrasse på ca. 40 m2. Hvor meget sand vil I ligge under flisen som punktfundamenterne står på? Det halve af haven har meget lerholdig jord.
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Jeg ville ALDRIG nøjes med en klat sand og en flise og kalde det punktfundament. Ned med stolper til frostfri med 1-1,5 m afstand og derimellem kan du så smide 15 cm sand på stabil og en flise. Det andet risikerer du skrider, feks pga større regnmængde, der skyller sandet væk.


 

Hej Uldal. Tak for dit svar. Vil du anbefale forstøbte betonstolper eller andet? Samtlige strøer fastmonteres på husets fundament. Er det så nødvendigt at få samtlige stolper så langt ned? Eller kan det nøjes med kun at være dem længst væk fra huset?
Afstanden mellem strøerne er 1 m.
På forhånd tak for svar.

Du kan gøre en nem model, skru en rem på huset. Sæt stolper parallelt i yderposition med 1-1,5 m afstand. Enten støber du stolperne ned direkte i jorden eller graver ud, sætter et støberør, smider beton i. Hvis du i forvejen har monteret stolper på remmen, der skal i jorden, kan Du montere stolpesko på hver stolpe, så er det nemt at nivelere op, når du sænker stolpeskoen ned i betonen. Klods hele remmen op og vatter efter. Når det er tørt, kan du montere spær fra inderste rem til yderste med 60 cm mellemrum og HER kan du smide stabilgrus i et hul og lægge fliser som støtte, 1 meter udad. Husk murpap mellem flise og spær.







 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis