Tætne / Dække borehuller i fliser

 Følg tråden
batmansuperman
batmansuperman
Indlæg: 12
batmansuperman batmansuperman

Hej,

Jeg har taget brusedøre ned i et nyere badeværelse da de skal erstattes med brusevægge (glas montoret i skinner). I den forbindelse er der nogle huller i fliserne fra dørene som skal tætnes helt. 

Her er et par billeder:

Jeg er klar over at den bedste løsning er at skifte fliserne, men det gør jeg ikke.

Hvordan fylder jeg bedst disse huller og gør dem tætte. Jeg har med vilje endnu ikke fjernet de gamle plugs.

Derudover kan der på det første billede ses en meget lille revne i mørtelfugen over det nederste hul. Disse huller sidder helt overste i bruseninchen. Skal den repareres eller kan den ignoreres. Hvis ja, hvordan?

På forhånd tak

uldal
uldal
Indlæg: 4824
Postnr: 6500
uldal uldal

Køb en patron sanitetsfugemasse i den farve der ligger nærmest fugen (grå eller hvid). Tag en gammeldags proptrækker og skru forsigtigt en omgang ind i rawlpluggen. Træk ud og hav et stykke papir under, til at opsamle løs fugesnuller. Klip spidsen af patronen (du behøver en fugepistol - billig) klip af helt ude i spidsen og stik den så langt ind som muligt. Fyld hullet mere end helt ud, da massen synker lidt. Hav en lille krop sæbevand ved hånden og fugt en finger. Vent 5 minutter og masser helt forsigtigt spidsen af fugemassen, så der er bedst mulig kontakt. Overskydende kan fjernes, når det er tørret, med en skarp kniv. 

 

kovas
kovas
Indlæg: 1526
Postnr: 9670
kovas kovas

Hej.

Det er ik fordi uldals løsning på nogen måde er forkert, men personligt kan jeg ikke li huller fyldt med silikone. Jeg ville enten købe en tube ankermasse (tokomponent cement) og fylde i hullerne Plugsne skal self ud og hullerne blæses rene for støv, fyld op inde fra og ud. Eller lave 3 rustfri plader med passende huller som skrues uden på, her vil det være fint med lidt silicone på bagsiden som tætning. Den mikroskopiske revne ville jeg lade være.

Mange hilsner Kovas,

Nu med pillefyr og 4900wp på taget.
1, år produceret  4782kwh.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

 

Lignende indlæg

 1. Ukrudtshæmmende fyld i køresten ?
  Belægning, udsmykning og blomster
 2. Revne i toiletkumme
  Lav-Hus
 3. Revne i krybekælderdæk
  Lav-Hus
 4. Revne i pudset murstensindervæg
  Lav-Hus
 5. Svindrevner i w-spær
  Lav-Hus