Gemme Tv kabler i gipsvæg

 Følg tråden
SonnyH
SonnyH
Indlæg: 1
SonnyH SonnyH

Hej

i min TV-stue har jeg et tv hængende over et tv-møbel, for at slippe for de irriterende ledninger vil jeg gerne have lavet en 'pass thru' kanal som denne: https://www.amazon.com/gp/product/B01BYIGBNQ/ref=as_li_qf_sp_asin_il_tl?ie=UTF8&tag=jerem09-20&camp=1789&creative=9325&linkCode=as2&creativeASIN=B01BYIGBNQ&linkId=e67a5cabaddae269c25562d1e0521e49


som jeg forstår det må jeg IKKE føre en stikdåse eller strømkabel til TV'et igennem da det er 230V og jeg skal derfor have lavet en stikkontakt af en elektriker hvis jeg forstår rigtigt? Så eneste måde jeg får strøm 'usynligt' op bagved tv'et er med en elektriker?


men jeg må godt selv installere denne og bruge den til HDMI/lavstrøm/lyd osv. korrekt?


mvh
SonnyS. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 7070
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin

230 V er autoriseret arbejde, men resten må du selv lave. 

fase
Mjølner
Mjølner
Indlæg: 583
Postnr: 2000
Mjølner Mjølner

Du må ikke sætte en stikkontakt: Det er autoriseret arbejde. 

Du må gerne trække tilslutningskablet til fjernsynet igennem sådan nogle 2 huller. husk at der måske er isolering i væggen og det kan være besværligt at trække kablerne, når der nu ikke er et tomrør.

askholme
askholme
Indlæg: 359
Postnr: 2860
askholme askholme

Fabrin har nok ret i at det strengt taget ikke er lovligt. Omvendt hvis der er tale om en helt almindelig forlængerledning du trækker igennem så kan du jo fjerne forlængerledningen når du flytter også er der ingen skade sket. 


Ask
SonnyH
SonnyH
Indlæg: 1
SonnyH SonnyH Trådstarter

Det er netop 'bare' en forlængerledning jeg vil have igennem. eller fjernsynets kabel også have en stikdåse uden for det nederste hul. Burde ingen skade ske, da det vel i praksis er det samme som at have dem løbende i en kabelbakke. Men man vil jo gerne gøre det rigtigt  

ingen chance for jeg prøver at lave en stikdåse selv, hader strøm. 

Søren O
Søren O
Indlæg: 2736
Postnr: 7000
Søren O Søren O

Skal det være helt korrekt skal 230 V ledningen holdes adskilt fra signalledninger m.m, så en kabelkanal med "skillevæg" eller 2 kabelkanaler er løsningen.

Søren O
Vil du være med? Log ind for at svare.