Høj temperatur i minidrivhus i drivhuset.

 Følg tråden
kovas
kovas
Indlæg: 1526
Postnr: 9670
kovas kovas

Hej til Jer.

Jeg har et spørgsmål ang nået som undre mig. Jeg lavede et minidrivhus til at ha mine tomatplanter i. Sådan med varme i så de ikke skulle fryse om natten. 

Nu har jeg sat det ud i det store drivhus hvor der er auto  vinduesåbnere så temp er mellem 23-28gr her hvor solen skinner. Men inde i det lukkede lille drivhus bliver temp 45gr. Hvordan kan det være? jeg troede at lyset ændrede bølgelængde og blev til varmestråling når det gik gennem glasset/polycarbonatet så derfor forventede jeg ikke at det lille ville blive varmere end det store.

Har I en forklaring?

Mange hilsner Kovas,

Nu med pillefyr og 4900wp på taget.
1, år produceret  4782kwh.
karl smart
karl smart
Indlæg: 983
Postnr: 2600/2700
karl smart karl smart
I det store drivhus er varmetabet stort da den omgivende lufttemperatur udenfor er ca 9 C , men du når op 23 -28 C , i det lille minidrivhus er varme tilførelsen den samme som i det store men varmetabet her er meget lavere da den omgivende luft er 23-28 C, der for når du op på 45 C , det er en varmefælde ...............
Elektriker gennem 45 år .
calle captiosus
 Life is not a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside, thoroughly used up, totally worn out, and proclaiming...."WOW What a Ride!!"  -Mark Frost
kovas
kovas
Indlæg: 1526
Postnr: 9670
kovas kovas Trådstarter
Hej karl smart.
Tak for svar. det lyder som den rigtige forklaring. Jeg havde bare forventet at energien fra solen var overført til det store som derefter så varmede det lille op. Men jeg kan da se at jeg er nødt til at finde en løsning på problemet. Havde jeg ikke tilfældigvis opdaget det var de stakkels planter jo blevet kogt.
Mange hilsner Kovas,

Nu med pillefyr og 4900wp på taget.
1, år produceret  4782kwh.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

 

Lignende indlæg

 1. Tomatplanter i drivhus - hvornår
  Belægning, udsmykning og blomster
 2. Tomatplanter
  Lav-Have
 3. Drivhus temperatur
  Lav-Have
 4. Høj temperatur i solfanger
  Grøn energi og sparetips
 5. mekanisk ventilation i drivhus.
  Lav-Have