Samling af orange fiberrør - hjælp søges asap

Psyzo
Psyzo
206 9999

Hej.

Jeg skal have lagt fiber ind i mit hus imorgen - derfor håber jeg nogle kan give et svar hurtigst muligt. Jeg har ikke kunne hente meget hjælp hos Eniig som udbyder fibernet i mit område.

Kort og godt - kan den tekniker som kommer ud forlænge/samle det orange fiberrør - som man gør med rillerør?

Årsagen er at jeg gerne vil have den indvendige og udvendige boks samlet i mit teknikerskab i midten af huset - og jeg har allerede trukket det orange fiberrør på loftet det skal bare samles med det som kommer udvendigt fra under soklen (oprindelig aftalt med teknikeren var at placeringen af den udvendige boks var i min garage i et varmeskab - men synes nu det er nemmere at samle det hele i mit teknikerskab (udvendige + indvendigeboks + router)

11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
S. Fabrin
S. Fabrin
14107 4400

Der findes specielle muffer til samling af rør til fiber. Mufferne er lavet, så der ingen kanter er på rørenderne. Teknikeren forventer nok, at der kan blæses fiber i uden først at skulle til at samle diverse rørender. Få en snak med ham. Måske er det ikke de samme mennesker, der blæser fiberen i, som kommer og terminerer fiberen. Så, hvis du er heldig, får du blæst så meget fiber i, så det kan nå til det sted, hvor du vil have det afsluttet. Er der krav fra Eniig om, at der skal være en skillemulighed udvendig på huset?


fase
Psyzo
Psyzo Trådstarter
206 9999

Hej.

Ja - men deres "vejledning" er lidt vildledende. Jeg fik lov til at placere den udvendige boks i et varmeskab i garagen.

Skal lige siges at jeg ikke har fået det installeret endnu - der er kun gravet og lagt tomrøret ned.

Men nu tænker jeg at det måske nok er lidt mere hensigtsmæssigt at alt bliver trukket til teknikskabet. Derfor har jeg lagt det orange tomrør på loftet og ned til teknikrumme. Det eneste forskel der bliver at det orangekabel som kommer under soklen og ind i varmeskabet skal forlænges/samles med det orange fiberrør jeg har lagt på loftet.

Jeg tænker lidt at det måtte være en smal sag at påsætte en muffe på de 2 orange tomrør - lige som man gør på rillerør?

Psyzo
Psyzo Trådstarter
206 9999

I tillæg: Ved det udvendige fiberrør er der rullet fiberkabel sammen som allerede er trukket i tomrøret- det kabel er meget langt - det kan nå helt til den anden ende af huset.

Annonce
S. Fabrin
S. Fabrin
14107 4400

Det er heller ikke noget problem at samle de to rør med en muffe. Du kan bruge den samme slags som bruges til at samle/forlænge rør i jorden. Det er ikke helt samme type som til rillerør. Det er en smal sag at sætte en muffe på rørenderne, men hvis du ikke har samlet rørene, når det bliver blæst fiber i, skal du prøve om de, der blæser fiber i, har en muffe, du kan få, så fiberen kan blæses i hele vejen.


fase
S. Fabrin
S. Fabrin
14107 4400
Psyzo skrev den 25-03-2019 16:33:43

I tillæg: Ved det udvendige fiberrør er der rullet fiberkabel sammen som allerede er trukket i tomrøret- det kabel er meget langt - det kan nå helt til den anden ende af huset.

 Jamen så sæt en muffe, der passer på røret, på fiberen og skub fiberen i det rør, du selv har trukket over loftet. Du kan trække fiberen i dit eget rør ved et binde et stykke stof, som går let i røret, så det er næsten tæt, på fiberen og suge i den ende, hvor fiberen skal ende, med en støvsuger, så fiberen bliver suget ind. 


fase
Psyzo
Psyzo Trådstarter
206 9999

Ok -tak for hjælpen.. Jeg tænker næsten man kan skube det igennem - der er ingen knæk på røret. 

Jeg har aftalt med den første tekniker at installationsteknikeren borer hullet gennem soklen - så jeg kan ikke rigtigt komme til at samle enderne før dette er gjort. Derved også mit spørgsmål om man kunne samle de 2 endestykker.

Annonce
S. Fabrin
S. Fabrin
14107 4400

Så kan du fedte lidt for teknikeren ved at suge en træksnor i det rør, du har trukket, så det bliver nemmere for ham at samle rørenderne og trække fiberen videre. Du kunne jo også bore det hul gennem soklen og stikke røret i og lave samlingen.   


fase
Psyzo
Psyzo Trådstarter
206 9999

Det kunne jeg selvfølgelig - men problemet er bare at det længste bor jeg har er 450 mm det rækker ikke skråt igennem soklen. Men jeg kunne sagtens lave en træksnor i det rør jeg har lagt på loftet.

Det kabel han har rullet sammen udendørs - kan det passe at det er sådan et lille klart plastik kabel med sådan et meget lille metalhoved?

S. Fabrin
S. Fabrin
14107 4400

Hvor tyk er din sokkel, siden du ikke kan nå med et 450 mm bor? Vinklen, du borer i, behøver ikke afvige meget fra vandret.

Hvordan kablet, der er trukket, ser ud, ved jeg ikke.


fase
Psyzo
Psyzo Trådstarter
206 9999

Røret til fiberen lægger ca. i 35-40 cm dybde ude ved soklen og jeg skal skråt igennem fra den indvendige væg (hvor gulv og væg møde hinanden) og ned i gennem soklen. Derfor kan det nemlig ikke nå

Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Lignende indlæg

 1. Fiberledning internet - Samle selv?
  Lav-Hus (14 svar)
 2. Nyt Fiberkabel i Hulmur
  Lav-Hus (6 svar)
 3. Trådløst signal til TV boks
  Lyd & Billede (8 svar)
 4. Bore igennem muren
  Lav-Hus (11 svar)
 5. er denne ledning en fibernet eller?
  Lav-Hus (11 svar)
 6. Fugtig sokkel
  Lav-Hus (5 svar)
 7. Access point ikke tilgængelig
  Belysning (14 svar)
 8. Flytte fiber kabel
  Lav-Hus (8 svar)
 9. TV-ledninger i fremtiden?
  Lav-Hus (25 svar)
 10. Tv - antenne/netværk?
  Lav-Hus (15 svar)

Populært lige nu

 1. Montering af kraftstik
  Lav-Hus (læst 32471 gange)
 2. Stikkontakt tilsluttet forkert?
  Belysning (læst 184 gange)
 3. For højt vandtryk - toiletvand løber ud
  Lav-Hus (læst 225 gange)
 4. Beklædning med brædder og afstandslister
  Lav-Hus (læst 294 gange)
 5. Døråbning uden karm - hvordan?
  Lav-Hus (læst 151 gange)
 6. Asbest?
  Lav-Hus (læst 277 gange)
 7. Bliver vores gulv lovligt? U-værdi?
  Jura, reglementer og krav (læst 866 gange)
 8. Afløb i stykker?
  Lav-Hus (læst 197 gange)
 9. Udekøkken bordplade
  Lav-Have (læst 384 gange)
 10. Hvorfor bliver halmen snittet under høst..
  Over hækken (læst 528 gange)

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis