Dimentionering af limtræsbjælke i forbindelse med en til bygning

Hej.

Min søn påtænker at lave en tilbygning vinkelret på en eksisterende bygning. I den forbindelse skal der laves en åbning i det bestående hus ydervægge. Denne åbning er ca. 6 m. VI har overvejet at lægge en limtræsbjælke op over åbningen. spærene fra det bestående hus kommer til at hvile på limtræsbjælken. kan dette lade sig gøre, og i så fald hvilke dimensioner skal limtræsbjælken have? Har været inde og se på en på tabeller for limtræsbjælker, men forstår ikke det de skriver.



mvh.
RB
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Med så stor en åbning skal i have det beregnet af en professionel. Der indgår mange faktorer, egenvægt, bevægelig last, snelast, vindtryk m.m.


Søren O

Nu skriver du jo ikke noget om hvilke type eksisterende spær der er, samt heller ikke noget om hvilket tag/spær der skal være på nybygningen.

Hvis i så faldt, der er gitterspær på eksisterende og der også skal være gitterspær på nybygningen, kan man få spær fabrikken til at forstærke det gitterspær, som ligger op mod det eksisterende tag. De eksisterende spær "boltes/skrues" så fast på det forstærket spær.

Spær fabrikken står således inde for dimensioneringen/beregningen af konstruktionen, derved undgår i således en "godyl stor" limtræsbjælke, samt honorar til ekstern Ingeniør.

Under alle omstændigheder, prøv at tage kontakt til en spær fabrik, de arbejder med disse problemstillinger til daglig, de har også de nødvendige beregningsprogrammer lige ved "hånden".

HEj GSH.

Der er tale om gitterspær på det eksisterende hus, og det er også meningen at der skal ligge gitterspær på tilbygningen. Jeg tror vi prøver at tage kontakt til en spærfabrik.


mvh.
RB
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis