Hæve gangbro

Halløj LDS :)

Er i gang med at udskifte isoleringen på loftet, og samtidig smide min. 100 mm mere på så jeg kommer op på lidt over 300 mm, og i den forbindelse skal jeg have have gjort noget ved gangbroen og håber på lidt råd til denne opgave. 

Jeg kan se at gangbroen tidligere er blevet hævet med 10 cm, ved hjælp af træklodser, men som jeg læser det flere steder så er gangbroen ofte en stabiliserende faktor, som man skal lade blive og dette er der formodentlig ikke gjort de store tanker omkring da man har hævet den de 10 cm tidligere.

Jeg tænker umiddelbart 3 scenarier: 


1: Udskifte de eksisterende 10 cm. træklodser med nogle på 20-30 cm, og så genmontere den gamle gangbro ovenpå de nye klodser.


2: Fjerne de gamle 10 cm klodser, montere den gamle gangbro på spærene som det oprindeligt er bygget, og derefter montere nye 20-30 cm. stykker spærtræ oven på gangbroen og derefter lave en ny gang bro.  


3: Lade den gamle gangbro, inkl. de 10 cm. gamle klodser blive, og så sætte nye 10-20 cm. spærklodser oven på det gamle og bygge en ny gangbro oven på det hele. 


Tillægsspørgsmål alt efter hvilket scenarier jeg ender på: 


Er der noget problem i at den gamle gangbro bliver dækket af isolering - jeg isolere med Rockwool batts. 

Er det fint nok at montere de nye klodser med skruer ned i de eksisterende spær, og hvis de skal monteres oven på den eksisterende gangbro, er det så fint at skrue disse klodser ned i den gamle gangbro (selvfølgelig over de gamle spær)

Hvad skal frihøjden være under gangbroen, når jeg isolere med batts og samtidig laver mellemrum på et par cm mellem forskallingabrædder i gangbroen, til ventilation - er det ok at isoleringen går helt op til gangbroen eller skal der være mere luft under?


Tagkonstruktionen er gitterspær.


Gode råd modtages med kyshånd! 


Mvh

Jakob


Halløj LDS :) Er i gang med at udskifte... Vis hele indlægget
12 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Ulrik123
Ulrik123
154 6000
Always skrev den 20-05-2019 08:16:19

TLA skrev den 11-02-2019 11:09:21

Citat taget fra Bolius:

Du skal sikre, at der minimum er 7 cm mellemrum til udluftning mellem isoleringen og gangbro. Hvis gangbroen fylder hele loftsarealet, skal der være udluftningsspalter ca. pr. 1 meter i gangbroen.

 Har også lagt 22x100 høvlet forskalling med 4mm mellem rum så nævnte en ven at det lige var tæt nok så hvor meget skal den luftspalte være på for hver 1 meter ?? snakker vi 4 cm eller lign?

 Du bruger en tømmerblyant som afstandklods

Annonce
Annonce
Always
Always
365 8700

hvor hvor tyk er sådan en tømmerblyant? tror nemlig jeg har lavet for tæt med 4mm så tænker at laver nogle luftspalte skal jeg bare fjerne hvert 5 brædde?

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her