Grave i fælles privatvej

Har planer om at grave et flexrør ned tværs over en fælles privatvej for der igennem at føre kabel til elhegn samt vandslange. Tænker at grave den omkring 20 cm ned.
Kloak og vand ligger nok noget længere nede. Men hvad med elledninger og gamle telefonkabler? Er der noget at være nervøs for?


 

17 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

der er ihvert fald intet der liger så højt oppe. grav du bare el hegnet ned i 20-30 cm dybde.


Men for alt i verden ikke grVe en vandslange ned, den vil lukke til du skal have et rør ned under vejen, som du så kan koble en slange til.

Hvad siger naboerne? Ejerskab og dispositionsret over private fællesveje er noget mudret noget, så det er klogt at sikre sig, at ingen brokker sig.


Dan

"Australian beer is like making love in a canoo - it is fucking close to water"
Annonce

Det er mig der har det meste af vejen. Der er lige nu gravet et tykt antennekabel nogle få centimeter ned. Men er ved at blive kørt op af den dårlige kørsel med tonstunge skraldebiler og enkelte traktorer. 

Kunne også godt tænke mig at få vandslange lagt ned, så jeg ikke hele tiden skal slæbe vandslange over vejen og koble til og fra hver gang der skal fyldes vand op.


 

Private fællesveje er rigtigt dårligt behandlet rent lovgivningsmæssigt. Dvs. at principielt skal alle ejere af en privat fællesvej være enige om alt, hvad der skal ske med vejen - uanset hvor på vejen det skal ske. I praksis giver det næsten aldrig anledning til problemer, men hvis du er så uheldig, at der er en krakilsk idiot på vejen, kan han gøre livet surt for dig.


Dan

"Australian beer is like making love in a canoo - it is fucking close to water"

Når du nu skal grave, så læg et rør ned til begge dele, så kan du trække vandslange igennem den ene og isoleret tråd i den anden. Måske i den samme.

Husk at elhegn er op til 10.000 V så et antenne kabel kan meget nemt give afledning i jorden så det ikke virker som det skal. Hos landbrugs smede eller lignende kan man købe isoleret hegnstråd, det holder meget bedre. 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Ejeren af en privat fællesvej kan stort set råde over vejarealet som han vil, så længe de andre vejberettige (naboer) ikke hindres i at benytte vejen.   

Nope😀. Men lad os ikke fortabe os i et større juridisk skoleridt. Det er i dette tilfælde sikkert ligegyldigt, al den stund, at de fleste mennesker jo er fremkommelige👍


Dan

"Australian beer is like making love in a canoo - it is fucking close to water"
Der er yderligere 7 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis