Yderdør hænger

Hej,

Vores bagdør er desværre temmelig skæv/hænger, hvilket betyder at der fiser en masse kold luft ind, som specielt bemærkes her i vinteren. Den burde nok skiftes men økonomien er ikke til det i øjeblikket, så vil høre om der er nogen der har en fix løsning. Se billeder henholdvis indefra, af hængsel samt ude fra hvor man kan se hullet:

Jeg er indforstået med at det nok ikke kan repareres optimalt men kan man gøre noget smart for og lukke hullet, så der ikke fiser luft ind hele tiden?


Mvh

Rasmus

2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Der er to måder en dør kan hænge på. Den kan skride i hængslerne, sådan at afstanden mellem karm og dør bliver uens. Dvs i hængselsiden bliver den større foroven og mindre forneden og modsat i låsesiden. Og så kan selve døren skride i samlingerne så hjørnerne ikke længere er vinkelrette. I sidste tilfælde er det kun afstandene foroven og forneden i låsesmeden der ændres. Og så kan det selvfølgelig være en kombination af begge.

Nu er det ikke til at se på billederne hvad der er galt med din dør, men umiddelbart er min fornemmelse at det er selve døren der er skredet og så hjælper det jo ikke meget at prøve at rette på hængslerne. Så skal du derimod have glasset ud og og prøve om du kan rette døren.

Derefter isættes glasset igen og der indsættes plastafstandsklodser i nederste hjørne i hængsel siden og i øverste hjørne i låsesiden. På den måde fungerer glasset ligesom den skrå revle man sætter på låger og porte.


 Topmålet af dovenskab er at gøre det rigtigt første gang

Ser det også som Kermit skriver, men hvis døren ikke tager på og fungere så er den nemme løsning at købe en en passende liste i tømmerhandlen + noget tætningsbånd og så sømme den på karmen så det dækker hullet.


Mange hilsner Kovas,

I et diktatur må ingen sige sandheden.
I et demokrati må alle lyve.
KK Steincke.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis