Bør man udskifte ældre (men fungerende) radiatorventiler?

 Følg tråden
JKJ12
JKJ12
Indlæg: 2
JKJ12 JKJ12

Hej alle

Jeg står og overvejer at udskifte mine gamle termostater til noget netatmo/tado eller lignende. Mine termostater er de ældre Danfoss fra henholdsvis 1965 og 1971 ifølge dette screenshot fra Danfoss.dk:


Bør jeg også udskifte radiatorventilerne? Jeg har fjernvarme og der er umiddelbart intet der fejler noget i mit system udover at det har nogle år på bagen. 

Hvad siger i? Bør ventilerne blive skiftet ud i samme omgang? 

PinkHenrik
PinkHenrik
Indlæg: 4373
Postnr: 6300
PinkHenrik PinkHenrik

Velkommen til.
Jeg vil mene det er lidt en smagssag.
For mit vedkommende så har jeg flere forskellige termostater siddende i mit hus, og kan sagtens leve med at de ikke er ens.
Så længe de virker efter hensigten ser jeg ingen grund til at skifte dem. Selvfølgelig er nogle af de nye mere smarte i udseende (og nemmere at rengøre) og nogle af de nyere modeller kræver at du skifter koblingsdåsen på rørene for at få dem på, og dermed en merudgift.
Men hvis du vil automatisere dit anlæg så du kan "tale" med din radiator via din smartphone eller på anden måde gøre din varme mere effektiv, så er det nok en god ide at tale med en vvs'er.
 

Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
Frank Chr.
Frank Chr.
Indlæg: 2987
Frank Chr. Frank Chr.

Ifølge Danfoss kan husejere skære op til 23 procent af energiforbruget til opvarmning af rum, hvis de udskifter en mere end 15 år gammel termostat med en intelligent, elektronisk termostat. 

JKJ12
JKJ12
Indlæg: 2
JKJ12 JKJ12 Trådstarter

Tak for svar. 

Jeg må ærligt indrømme at ikke har særlig meget forstand på emnet så jeg skal lige være helt sikker på at jeg har forstået det korrekt. Det jeg er usikker på er radiatorventilerne som mine termostater er spændt på? Bør de blive udskiftet i samme omgang eller har de ingen betydning så længe de virker?


Frank Chr.
Frank Chr.
Indlæg: 2987
Frank Chr. Frank Chr.

Det kommer lidt an på om ventilerne har forud indstilling - hvis ikke kan det godt betale sig (kan man læse) De gamle holder jo heller ikke evigt. 

Ps. Inden du udskifter kunne du ansøge om energitilskud til nye radiator ventiler og termostater, tilskuddet er omkring 50 kr/sæt.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.