Opvarmning af kold gang/etageadskillelse

Hej med jer. Vi er lige flyttet i et lejet hus af ældre dato. Det er opvarmet med fjernvarme men der er ingen radiatorer i gangen når man kommer ind i huset og der er mega koldt i den gang! Når man kommer ind i gangen er der desuden en trappe til første sal med et åbent rum på cirka 10kvm hvor der selvfølgelig også er koldt. Der er ingen radiatorer i disse rum. Hvordan opvarmer vi bedst disse rum? Og billigst. Synes det er svært at finde ud af om jeg skal købe 1 eller 2 el radiatorer eller varmeblæser. Det er som sagt et lejet hus så er ikke interesseret i at investere i varme pumper og lignende dyre tiltag. 

Hilsen første gangs hus beboer  :) 

På forhånd tak for hjælpen. 

10 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Et elpanel på væggen tæt ved døren kunne være en god idé. Start med et enkelt, og se om varmen ikke selv finder vej op gennem trappen, varm luft har det jo med at gøre sådan.

Så kan panelet måske dække det hele.

Tjek også om døren har diverse tætningslister intakte så det ikke trækker ind.


Elektronikteknikeren

Her er der et udvalg:

https://www.harald-nyborg.dk/77110/el-paneler

Den med WiFi kan jo sættes op så der kun varmes på nogle tidspunkter af døgnet.

Så du undgår at bruge unødig energi når du sover eller er på arbejde f.eks.

En 1000w radiator bruger for 2,5kr i timen hvis den kører max og non stop. Det gør den heldigvis ikke, da den slår fra når den har nået den ønskede temperatur i rummet.

Du vil måske opleve et dagsforbrug på en 10'er når det er koldt ude, og det er måske et par måneder samlet set på sessonen, fordelt over hele vinteren. Så måske 60kolde dage *10kr. = 600kr. I elforbrug på et år.

Men hertil kommer altså de smarte muligheder for at lave ekstra besparelser når man ikke er hjemme, eller sover. Det er noget der kan give dig en god besparelse.


Elektronikteknikeren

Du kunne starte med at klage over at der mangler en radiator eller 2, og så håbe at udlejer er interesseret i at afhjælpe problemet. Ellers tilbyd udlejer at han kan få udgifterne dækket over huslejen, men mener at det så er over en ti-årig periode. 

Hvis du påtænker at blive boende der længe, kunne du eventuelt selv betale for opsætning af ekstra radiator.

Varme fra fjernvarme koster ca. 1/3 af prisen for elopvarmning.


Søren O

Ja det ville jo være at foretrække, hvis du regner med at bo der længe.

Hvis det er en kortere årrække, kan det bedst betale sig at bruge pengene på strøm.


Elektronikteknikeren
Annonce

Er det slet ikke muligt at trække et par simple (pex)rør fra husets rørføring, eller fra en radiator i nabovær. (kaskade) og sætte en vandbåren radiator op. 

Ps. Alternativ, måske bare lade en dør fx. fra stuen stå åbent ud til gangen - på et tidspunkt vil gang og loftvær. være næsten ligeså lunt som fra det tilstødende opvarmet rum.

Ellers er varmeflytning med luft et billigt alternativ, hvis der er en radiator i et nært rum.


Elektronikteknikeren

Har nu købt en el radiator ved i hvordan jeg gør mht trævægge? Den gang den skal stå i er med trævægge og der står i manualen at den ikke må hænges op på brandbare overflader - såsom trævægge  

Gips- eller metalplade imellem væg og el-radiator. Alternativt byt el-radiatoren med en oliefyldt fritstående el-radiator. 

Eller sæt den på fødder.

Men ellers så kan du sømme eller klæbe en aluplade op på væggen.

https://www.jemogfix.dk/staalplader/140209/


Elektronikteknikeren
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis