Filler/spartel glasfilt

 Følg tråden
Rasmus23
Rasmus23
Indlæg: 25
Rasmus23 Rasmus23

Hej Allesammen,

Jeg satte for et par år siden glasfilt op i vores gang. Nu er vi så kommet i tanke om, at vi gerne vil have troldtekt i gangen, hvilket giver en udfordring. 

Vi har ludbehandlede rustiklofter og under dem er der et andet panel/rustikloft og derunder gammel forskalling. Det betyder at når jeg har fjernet det hele og sat ny forskalling og troldtekt op, så vil der være 2-3cm uden filt op imod troldtekten, da det nye loft ikke stikker så langt ned som det gamle. 

Jeg vil selvfølgelig ikke have sådan en linje uden filt kørende rundt i rummet men vil omvendt også gerne undgå at skulle tage det gamle filt ned og sætte nyt op. 

Er der nogen der har erfaringer med og kunne spartle eller bruge en filler til det øverste stykke og slibe det for på den måde, at få det til og smelte sammen med den øvrige glasfilt?

Mvh

Rasmus

Dan H
Dan H
Indlæg: 504
Postnr: 2830
Dan H Dan H

Netop dette har jeg gode erfaringer med (bortset fra at det var ved gulvet, hvor der kom til at mangle et par cm efter nyt gulv og skift af fodlister).

Så det er bare at slibe eller skære kanten og spartle med letspartel. Der er ingen grund til at sætte filt op for oven - efter et par lag maling er overgangen helt usynlig.

Dan

"Australian beer is like making love in a canoo - it is fucking close to water"
Kaempekran
Kaempekran
Indlæg: 150
Kaempekran Kaempekran

Nu ved jeg ikke helt hvordan dit filt ser ud men selvom det er glat burde der stadig være lidt struktur i. Det vi gør nå vi reparerer i filt er at spartle med en grovspartel (den fra flugger) den har en struktur der minder meget om filt og derfor blender den meget bedre ind end f.eks. finspartel

Tidligere bygningsmaler for Huscompagniet, Milton Huse og Hospital Gødstrup
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.