Meget dyr elregning

 Følg tråden
Lena-Trine
Lena-Trine
Indlæg: 2
Postnr: 3730
Lena-Trine Lena-Trine

Ville lige hører om nogen kan hjælpe mig med et spørgsmål til min meget dyre elregning.

Vi bor til leje på en gammel gård vel nok omkring 300 kvm. Vi har pillefyr ( Baxi) og en metro vandvarmer , der kører på el når fyret er slukket og så i vinterhalvåret kører den på fyret.  

De sidste par år er ungerne så flyttet hjemmefra og jeg har så undret mig over at vores elregning fortsætter med at være kæmpestor (2700 kr pr mdr, de sidste mange år)

Så det sidste år har jeg prøvet at checke vores forbrug og har fundet ud af, at når vandvarmeren er på el, bruger den rundt regnet 20 kWh i døgnet.( Kan se det på, at vi bruger 20 kWh mindre i døgnet, når vandvarmeren ikke er på el) 

Det er kun min mand og jeg der bor her nu og vi tager helt almindelig korte bade,skyller af i løbet af dagen osv.  Vi er ikke specielt slemme i den retning.

Jeg kan oplyse at min mand fylder vand på fyret ca. 2 gange om ugen, da det konstant mister vand, hvilket undrer mig, da jeg mener at have hørt at det skulle man gøre et par gange om året!

Mit spørgsmål er så. Kan det virkelig passe at vandvarmeren bruger så meget el? Med det forbrug vi har af det varme vand? 

Jeg godtog det bare da alle ungerne boede her, at strømforbruget var så højt, fordi jeg ikke kunne se, at jeg kunne ændre det, men nu sætter jeg godt nok spørgsmålstegn ved det? 

Håber der er noget der kan svare på dette.

Mvh. Lena

Søren O
Søren O
Indlæg: 2793
Postnr: 7000
Søren O Søren O

Velkommen på siden.

Når i tænder for strømmen til el-vandvarmeren, skal i samtiden lukke for cirkulationen af "radiatorvandet" til varmtvandsbeholderen. Ellers afkøler "radiatorvandet" e-vandvarmeren, og det kan blive rigtig dyrt.

Der må være en utæthed i jeres centralvarmeanlæg. Når i fylder vand på 2 gange om ugen, er der hele tiden frisk vand på anlægget, og så er der sat gang i tæringen på hele anlægget - det ruster simpelthen op indvendig fra. Det er meget vigtigt at få anlægget tæt. Den side af sagen må hænge på ejer.

Søren O
NAM
NAM
Indlæg: 14
NAM NAM

Hejsa...

jeg vil sige med en elregning på godt 32500Kr om året for 2 personer lyder sindssygt!, godt nok har i mange kvm, der skal opvarmes, men varmeregningen er vil ikke med her, da i bruger træpillefyr til opvarmning!...

Jeg er selv udlejer og har et træpille centralvarme anlæg supp. med solvarme til centralvarmen lige godt 225kvm ialt og det forbruger alt efter året/vinteren 10-12 tons træpiller årligt! og der ingen elopvarmning af brugsvandet!...

karl smart
karl smart
Indlæg: 989
Postnr: 2600/2700
karl smart karl smart

De 2700 kr må være kvartals og ikke måneds beløb..................

Elektriker gennem 45 år .
calle captiosus
 Life is not a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside, thoroughly used up, totally worn out, and proclaiming...."WOW What a Ride!!"  -Mark Frost
Frank Chr.
Frank Chr.
Indlæg: 2880
Frank Chr. Frank Chr.

Hvis vvb´en kontinuerligt bliver opvarmet som "en radiator" med vedvarende gennemløb af kedelvand om vinteren (og om sommeren), er det bestemt en fordel at få monteret vvb-prioritering, hvis styringen kan understøtte det.  

S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 7204
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin

Har du prøvet at slukke for el til vandvarmeren, så der kun er tændt for strømmen uden for fyringssæsonen. I skal også have fundet den utæthed på centralvarme systemet. Der må være en pæn utæthed. 

fase
Lena-Trine
Lena-Trine
Indlæg: 2
Postnr: 3730
Lena-Trine Lena-Trine Trådstarter

Tak for svar... har fået slukket for el’en nu ,når den kan køre på fyret! Vil tage en snak med udlejer om der er noget der kan gøres, da jeg kan se , at det også i andre mening,  er enormt højt vores forbrug. Tak for svar 😀

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.