VVS

 Følg tråden
Meins
Meins
Indlæg: 8
Meins Meins

 Er ved at allokere ikke købt hus. 

 Er der specielle regler for når det er nybyg i forhold til det er en renovering?? 

I forhold til hvad slags slanger man må trække og om man må have  skjulte samlinger eller ej og hvad pex man skal bruge til brugsvand og til alt andet vand på badeværelset?? :) 

Gregeren
Gregeren
Indlæg: 2935
Postnr: 2830
Gregeren Gregeren

Kravene til materialer er de samme om det er nybyggeri eller renovering. Og ja, der er krav til hvilke materialer du må indbygge og hvilke du ikke må. Det har vi jo været inde på i din tidligere tråd, der står der meget af det du efterspørger?

Elektronikteknikeren
Meins
Meins
Indlæg: 8
Meins Meins Trådstarter

Det skal stå  renovere et købt hus 

Gregeren
Gregeren
Indlæg: 2935
Postnr: 2830
Gregeren Gregeren

Alt det du foretager dig i dag, skal leve op til dagens krav til materialer. Som udgangspunkt hedder det følg producentens anvisninger og godkendelser, så går det ikke helt skævt.

Er der gamle rørsamliger støbt ind i væggen eller under gulvet, som var lovligt da huset blev opført, vil disse kun fortsat være lovlige hvis du ikke piller ved installationen. Du må altså ikke fortsætte med samme metode, da den ikke længere er lovlig, blot for at give et eksempel.

Der kan være stor forskel på hvad de enkelte materialer må anvendes til, hvorfor du bliver nød til at være mere konkret hvis vi skal hjælpe.

Det er jo grunden til at håndværksmestre inde for de forskellige faggrupper sidder flere år på skolebænken og står i lære. Endvidere at der er krav om autorisation.

Materialer har i dag godkendelser og mærkninger som gør dem sporbare i forhold til dato og anvendelse så f.eks. et forsikringsselskab ofte kan fastslå hvornår renoveringen har fundet sted, og via den vej kan fastslå om kravene er blevet overholdt på installationstidspunktet 

Hertil kommer så kravene fra bygningsreglement, som ligger frit tilgængeligt og skal følges til hver en tid i det relevante omfang.

Så selvom du f.eks. bruger et godkendt isoleringsmateriale, kan du ikke nødvendigvis selv bestemme hvor lidt du kan nøjes med.

Hertil kommer så også kommunens krav om servitutter, lokalplaner mv.

Sådan er det jo i DK.

Elektronikteknikeren
Natur
Natur
Indlæg: 1128
Postnr: 0000
Natur Natur

Jamen - der er jo allerede svaret i din anden tråd?

Viljen til at ville, giver evnen til at kunne!
Martin.v
Martin.v
Indlæg: 290
Postnr: 6800
Martin.v Martin.v

Tror ikke du får det svar du eftersøger, at der er nogle herinde der vil sige at det din vvs’er har lavet med vandtilslutninger er ok med det slange der er brugt - så du derved slipper for og brække det op igen 😊 hvilket jeg godt forstår er træks 😔

Meins
Meins
Indlæg: 8
Meins Meins Trådstarter

Sorry! Har bare lige  fået noget andet at vide af en autoriseret ved ved es mand .!! 

Og har dem vi har købt martrialeren ved. 


, Det er eksempel på hvad de sagde.?! 

Der er forskel på om man renovere eller nybygger når man trækker rør/slanger. 

 ‘ Hvis vi nu skal have lavet nye radiator eller lignende og slanger ikke og gulv så kan det ikke passe at man skal have en med VVS mand til at lave for ti 15.000 ca.  

Men man selv skal til at nedbryde for 150.000 fordi tingene ligger i gulvet eller inden i vægge “bag andre vægge”. 


‘ For eksempel må man godt trække to fleksslanger rundt til tre data på første sal så længe man bare ved med at samlingerne så skal der ikke være lem .? 

Gregeren
Gregeren
Indlæg: 2935
Postnr: 2830
Gregeren Gregeren

Det er jo svært for os at give en godkendelse på veje af producenten, det er jo kun producenten selv der kan det. Men måske din VVS mand vil overtage producentansvaret?

Data laver du som det passer dig. Det er jo lavspænding.

Elektronikteknikeren
Meins
Meins
Indlæg: 8
Meins Meins Trådstarter

Har har idag brækket det op.!! :-/ 

Vil bare gerne hen mød det ikke er min fejl. Da det jo ikke opfylder  de nye krav (som i siger) 

Gregeren
Gregeren
Indlæg: 2935
Postnr: 2830
Gregeren Gregeren

Din rådgiver bærer naturligvis ansvaret for det han foretager sig. Men hvis du har en tvist med ham, kan du jo referere til al den dokumentation der ligger frit tilgængeligt på interwebbet. 

Eller spørge kommunen? De har folk som netop håndterer byggesager.

Elektronikteknikeren
Gregeren
Gregeren
Indlæg: 2935
Postnr: 2830
Gregeren Gregeren

Bedre endnu, send producenten en mail med dine spørgsmål, samt billeder, og forklar dem at du har en tvist med din rådgiver. Du er jo trods alt kunde hos wavin, så de skal tage dig seriøst hvis de er et seriøst firma.

Det er den bedste anbefaling jeg kan give dig.

Elektronikteknikeren
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.