Opsæt bordplade på skråvæg

Hej LDS,

Jeg skal have sat en bordplade op, hvor der er skråvæg. I hver ende, er der normale vægge, og overvejer derfor blot 2 hyldeknægte i hver ende af pladen.

I den ene ende er en betonvæg, og i den anden ende, er der sat en kunstig væg op. Tror det er af nogle finér plader.

Vil det kunne lade sig gøre? Er ikke helt sikker på, hvad sådan en standard finér plade har af belastning. Det skal bruges som skrivebord, så belastning bliver ikke så gal. Computer, bøger, sådanne ting.

Er der en bedre måde?

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Du skal have ben or sarg under. Dine betragtninger omkring normal belastning holder ikke hvis der er party og et par piger sætter sig på bordet.


ev elmand
ev elmand
18326 7480

Det kommer jo lidt an på længden. 

Du kan jo skrue en lægte/regler eller lignende på skråvæggen, og skære et stykke krydsfiner i en vinkel på ca. 125 grader 0,5 m ned og 0,5 m ud under plade. Så kan denne skrues på siden af lægte og med vandret overkant kan den støtte et par steder eller kun midtpå. Det er stærkere end hyldeknægte. Den lange side på krydsfiner må gerne skæres lidt buet, så der er plads til knæet inde under.

Der kan også være en regler på langs af pladen ca. midt på. 

Når det er skråvæg kan du sikkert kun forvente vægt fra printer m.m. Men ellers kan en eller anden der vil tale med dig ved bordet let komme til at sætte "røven" på bordpladen, så regn med lidt mere vægt.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Simonholsen
Simonholsen Trådstarter
41 8000

Hej, og tak for svar.

Havde ikke taget forbehold for uopmærksomme sjæle, der måtte sætte sig. 

Men en lægte på væggen midtpå, krydsfiner plade m. vinkel og en reglar placeret på bordpladen, før den monteres på finer pladen?

Skal der også være hyldeknægte i siderne, eller ville i placere 2-3 lægter på væggen - kan sige, at pladen nok er 2,5-3 meter lang egetræsplade. Vejer godt 35-40 kg.

Annonce
ev elmand
ev elmand
18326 7480

Jeg ved ikke om du behøver både krydsfiner knægte og regler. Men lægter der skal holde krydsfiner knægte skal skrues fast i " noget godt" Er det gipsplader må der søges efter forskalling. 

Er bordet 3 m ville jeg nok lave 3 krydsfiner knægte. 1/2 m fra ender og 1 m imellem.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
x

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis