Retning på sildebensparket

 Følg tråden
Thebigbad
Thebigbad
Indlæg: 68
Thebigbad Thebigbad

Hej alle sammen. Jeg skal snart til at lægge et sildebensparket derhjemme, men da det er første gang, er der især én ting jeg er i tvivl om. I hvilken retning skal det lægges? Det skal være i hele huset bortset fra bryggers badeværelse og gæstetoilet. Det længste stræk er på langs af huset, men til gengæld har vi i køkken/alrum/stue et stort terrassedørsparti på 3,5 meter i bredden, og almindelige vinduer til den anden side. Altså vil meget at lyset i kernen af huset komme fra siderne. Der er nok på det længste stræk på langs omkring 10 meter, og på tværs af huset er der 8 meter. Hvilken vej ville I vælge, og hvorfor?

Steensen
Steensen
Indlæg: 1112
Postnr: 8700
Steensen Steensen

Jeg ville lægge det på langs af huset, da man ofte har lavet adgang til de lange rum så man ser langs med rummet, og dermed kan se hen ad gulvet, og ikke "på tværs".

I sidste ende er det helt op til dig: Den der betaler bestemmer.

 

Thebigbad
Thebigbad
Indlæg: 68
Thebigbad Thebigbad Trådstarter

Den er godt nok svær

ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12652
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Jeg ved godt at sildebens parket ikke er lige linjer. Men man bør ALTID have gulv og loft linier til at gå parallel med husets længderetning.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Rantzau
Rantzau
Indlæg: 1127
Postnr: 2970
Rantzau Rantzau

Uanset om du vælger langs- eller tværgående lægning, ser det pænest ud at sildeparkets vinkel starter i midten af rummet, men start med en prøvelægning på et par m2. 

Lidt på samme måde som fliser også lægges, så halve fliser fordeles ligelig på begge sider. 

Brug en kridtsnor som markering på undergulvet. Der skal ikke mange millimeters unøjagtigheder til før det færdige resultat bugter sig.

Vær opmærksom på, at virker rummet langt og smalt, kan en tværlægning dæmpe indtrykket.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.