Nedrivning af måske bærende væg?

Halløj alle LDS’er 

Jeg Har købt et hus og skal snart overtage det.  

Vi vil rigtig gerne rive væggen ned mellem spisestuen/stue og køkken. Vi vil gerne beholde lidt af væggen “dybden på et 60’er skab.” 

Da det er en bærende væg er vi i tvivl om hvorvidt vi skal ligge nogle bjælker ovenpå spærende. Eller om det er ligegyldigt. Huset er fra 76. Og med gitterspær. Det er under 2.5 M der skal væk. Har i nogen svar på dette. 


Aldrig vær negativ 
15 svar
 Følg tråden
uldal
uldal
5669 6500

Er du sikker på den væg er bærende? Gitterspær er normalt selvbærende. Men du kan jo spænde et stykke I-jern ind over de nærmeste 2-3 spær og sikre spæret ikke sætter sig. Men det er jo kun godt to meter.


 

Annonce
Annonce
Pallesgaard
Pallesgaard Trådstarter
11 8620

Nej jeg er ikke sikker. Hvordan kan man se det? Hvis der er klodset op mellem væg og spær eller? For ja, jeg har da læst at gitterspær er selvbærende. Og tænker ikke 2-2.5 meter vil få spær eller andet til at gi sig, men jeg helt grøn på det område 🙃🙃


Aldrig vær negativ 
uldal
uldal
5669 6500

Du må op på loftet og ned til forskalling af loftbekldningen. Her kan du se om væggen bærer spær. Men hvis den ikke er muret er det langt fra sikkert den er bærende. Der er jo også en dør i. Den bærer ikke noget. De skillevægge du skal passe på, er dem der går op til facadevægge. De kan være vindstabiliserende.


 

kovas
kovas
1754 9670

Som det har været nævnt mange gange så kan man ikke regne med at spær fremstillet på pladsen ikke vi sætte sig hvis understøtningen fjernes. Noget andet er at når væggen er væk så bliver der vel et hul i loftet. Her ville det være oplagt at lægge en stump bjælke som fylder hullet og støtter spær.


Mange hilsner Kovas,

Nu med pillefyr og 4900wp på taget.
1, år produceret  4782kwh.
Annonce
Dan H
Dan H
507 2830

Jeg kan ikke forestille mig, det giver problemer, men hvis du vil gå med livrem og seler, er det en lille og billig operation at lægge et i-jern op, som uldal foreslår. Det koster et par 100 kr. pr meter (og et par hundrede mere til nogle huller til at skrue nogle franske skruer i spærene) og vejer ikke mere, end at det er til at håndtere, når vi taler om 3 meter.


Dan

"Australian beer is like making love in a canoo - it is fucking close to water"
GSH
GSH
408 4200

Væggen er ikke bærende, såfremt gitterspærene ser ud som anført på ovennævnte tegningen.

For Fritbærende gitterspær er de primære kræfter i Fod (spærfoden) vandrette. Derfor glem alt bjælker, I-jern eller hvad der nu foreligger af div. forslag.

Fritbaerende-Gitterspaer.pdf

Mellemunderstoettet-Gitterspaer.pdf

Nu er det faktisk sådan at de gammeldags "håndfremstillet" Gitterspær, i flere tilfælde, har vist sig at kunne bære tungere tagbelægning, end de Fabriksfremstillet gitterspær. Det er de tilfælde hvor man, efterberegner gitterspærene, for skiftning fra let til tung tagbelægning.

Pallesgaard
Pallesgaard Trådstarter
11 8620

Jeg er i tvivl hvem jeg skal lytte til, for det virker som om i alle har meget erfaring, dog lyder GSH’s indlæg meget godt ifht ikke at skulle Bekymre sig. 😊😊


Aldrig vær negativ 
Annonce
kovas
kovas
1754 9670

Jeg synes at GHS s indlæg er interessant. Hvordan beregner man et konkret håndfremstillet spær? Man kender  dimensionerne, men man kender ikke noget til kvalliteten af håndarbejdet (så skal man inspicere hvert spær) jeg har sømmet mange af disse spær først i 70erne og mange af dem om vinteren Hvor fuglene havde sunget i træet ugen før ag vandet var frosset i træet. Hvordan mon sådan et spær  ter sig når det er godt udtørret efter 50år?

Ps det er så lille en åbning at jeg såmænd heller ikke ville være særlig bekymret, savner hvordan man vil lukke mellem de to lofter. Her ville en træbjælke være mit bud som samtidig kunne støtte der hvor væggen stod.


Mange hilsner Kovas,

Nu med pillefyr og 4900wp på taget.
1, år produceret  4782kwh.
Pallesgaard
Pallesgaard Trådstarter
11 8620

Kovas? Hvordan vil du lukke med en bjælke? Har du evt billeder eller lign. Har ikke helt tænkt på hvormeget der kommer til at mangle når det er pillet ned 


Aldrig vær negativ 
kovas
kovas
1754 9670

Uden at du har beskrevet det så er mit gæt at dine vægge er af gasbetonplader som er limet sammen. Over døren er der indsat en overligger som der er savet et hak i væggen til at ligge i. Pladerne er stødt op til forskallingen som er sat op under spær inden skillerrum blev sat op. Så når du tager væggen væk kommer du til at se op i forskallingen. Her ville jeg, i det væv som er tilbage save et hak 10cm i højden 10cm i bredden og her lægge en limtræsbjælke 7x10cm x længden Så ville du på den måde lukke hullet og understøtte spær. formoder at skillevægge er 7cm brede.


Mange hilsner Kovas,

Nu med pillefyr og 4900wp på taget.
1, år produceret  4782kwh.
Der er yderligere 5 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Lignende indlæg

 1. Nedrivning af væg i hus fra 68.
  Lav-Hus (14 svar)
 2. Bærende væg??
  Lav-Hus (1 svar)
 3. Køkken alrum - bærende væg
  Lav-Hus (9 svar)
 4. Gammel plantegning og betydning af tal
  Lav-Hus (2 svar)
 5. Bærende væg?
  Lav-Hus (5 svar)
 6. Renovering af hus
  Lav-Hus (19 svar)
 7. Problemer med Gulvvarme
  Om Lav-det-selv (1 svar)
 8. Oliering og slibemærker på terrasse
  Lav-Have (2 svar)
 9. Grønsag
  Lav-Have (2 svar)
 10. Fjerne lille stykke formentligt ikke bærende væg
  Lav-Hus (3 svar)

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her

Se også

Find byggemarked

Vi har samlet alle byggemarkeder i Danmark.
Søg på postnummer her:


Se alle byggemarkeder her