Varmepumpe - luft-vand

 Følg tråden
StenKrog
StenKrog
Indlæg: 1206
Postnr: 8900
StenKrog StenKrog

Vi skal igang med at opføre næste hus (sommerhus). I den forbindelse er jeg noget i tvivl om opvarmningsformen. Der er ingen fjernvarme på grunden.

Jeg vil gerne have en luft-vand varmepumpe, måske med en integreret 180l varmtvandsbeholder. I de fleste anlæg er der et 9 kW buffer varmelegme, men spørgsmål er om det kan varme hurtigt nok op.

Min nervøsitet går på, hvordan det bliver når 8 mand skal i bad om morgenen - så får de 180l forvarmet varmtvand dælme hurtigt ben at gå på.

Jeg ville være kanon ked af at have en kæmpe akkumuleringstank, da vi er ret begrænset af pladen. Bebyggelsesprocenten er 100% udnyttet, så der er ikke plads til et stort teknikrum.

Hvad er jeres erfaringer, jer med luft-vand varmepumper?

Wezio
Wezio
Indlæg: 1407
Postnr: 4040
Wezio Wezio

Vi har haft et Daikin Altherma luft/vand anlæg til opvarmning 150m2 hus med gulvvarme, samt 200L varmtvandsbeholder. Anlægget prioriterede selv, hvorledes der skulle opvarmes på centralvarmen eller om der skulle opvarmes vand i VVB, såfremt der var behov for dette. Hvis der var behov for en stor mængde varmt vand (til fx badekar) tændte anlægget el-patronen i VVB, som dermed var med til at booste opvarmningen af det varme vand. 

Vi oplevede aldrig problemer (mangel) på varmt vand. Vi er fire personer i husstanden, hvoraf to af dem (ikke mig) tager meget lange og varme bade   Indehaver af firmaet KV Sikring. Jeg sælger og installerer tyverialarmer, videoovervågning og adgangskontrol til private og erhverv. Jeg er bl.a. forhandler af Jablotron. Se mere på www.kvsikring.dk

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

 

Lignende indlæg

 1. Luft/vand varmepumpe...
  Fyr og opvarmning
 2. Varmepumpe - Luft til vand.
  Fyr og opvarmning
 3. Luft /vand varmepumpe Panasonic all in one
  Fyr og opvarmning
 4. Daikin luft-vand.. Hjælp.
  Grøn energi og sparetips
 5. Varmepumpe luft/vand
  Grøn energi og sparetips