Opbevaring plads på loft - fritrumsspær

Jeg har fået fritrumsspær over garagen. Jeg skal have lavet noget opbevaring plads til ting.

Tænker at benytte:

  • Fyr Forskalling (Udskud) 25 x 100 mm
    https://www.stark.dk/fyr-forskalling-udskud-25-x-100-mm-3000-mm?id=1300-02510000300

Har så nogle spg til hvor mange skruer skal man have i er det to ved hvert brædde ved hvert spær?
Hvordan skal bræddet vende? smilet opad eller nedad?

Skruer når det på loft så det jo "indenfor" men det bliver jo kold deroppe også? skal man så benytte udendørs skruer? rustfri?

Hvilken størrelse skrue skal man benytte og hvilken vil i anbefale? kigger lidt på terasse skrue i noget 4-4.5 tykkelse og 55-60mm længde? er jeg helt forkert på den?

Montere brædderne med 5 mm mellem rum.

pft tak,

Jeg har fået fritrumsspær over garagen. Jeg skal... Vis hele indlægget
24 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Det med at spær ikke skal dele en samling og så tilføje en reglar? hvad dimension skal denne have og hvor mange skruer pr meter skal den have? den skal jo bære gulvet som så overføre vægten til spæret?

Prøver at lave nogle beregninger for at se hvad der er billigst..kan godt se at terasse brædder giver større bredde og tykkelse og så glat finish end ru brædder men det koster så lidt mere pr. mtr.

Hvad gør jeg hvis brædderne er 3.6 meter lange så ender en samling ude over ingenting skal jeg så bare skrue et brædde nedenunder og samle det på den måde? ideelt ville være 3meter så passer det med spær afstanden. 

lige regnet lidt på det 100 ru kontra 125 høvlet så vil jeg gerne give 33% mere og få glatte brædder så der ikke noget man kan stikke sig på.

Har sat luft afstand til 0 men skal man ikke give noget så brædderne an arbejde? nu står de jo ikke i direkte solskin men der er jo temp forskelle om sommer og vinter vil det få brædderne til at bue??

er der en bedre pris derude end denne?
https://www.jemogfix.dk/imp-terrass...2125-0300/

Orla Nautrup skrev den 27-12-2018 17:17:24

25 * 100 kan fint bære på 1 m spærafstand, men krydsfinerplader er jo kun 60 cm brede til tag o.l.

Tror det lettere at arbejde med enkel brædder end en plade? hvad tykkelse skal krydsfiner op i for at bære over en mtr? 20mm?

Kan disse høvlet brædder gå an? De nemlig ret billig pr mtr. Hvis de styrkes på midten ved at sætte et brædde i midten under for at sprede belastning: tykkelse 21,5mm
https://www.jemogfix.dk/hoevlet-forskalling-22-x-100-mm/4230/022100-0240/

Forskallinger er det ringeste træ du kan skaffe, bærer ikke ret meget. Vær forsigtig hvad du køber. På dine udregninger (troede faktisk du var færdig med projektet) kan jeg se det er småpenge du jonglerer med. Du holder os ikke bare for nar??


 

Annonce

Jeg er ved at planlægge... udfra overstående så vil jeg benytte terasse brædder så vi på den sikre side at det holde og ja det ikke meget merpris i forhold til at det holde frem for det falder sammen under last. Det bare min bedre halvdel der vil have det så billigt som muligt men igen vil gerne undgå at lave det om så hellere gøre det rigtigt. så med 32mm terasse brædde så får jeg 26 høvlet træ det vel bedre end 25 ru forskalling træ som du siger så det ikke det bedste træ.

https://www.jemogfix.dk/imp-terrass...2125-0300/

Men det med at gøre spær bredere ved at skrue en reglar i siden hvor mange skruer skal den have pr cm for at det holder? kan man bare benytte skillerum reglar?
https://www.jemogfix.dk/skillerumsl...8057-0300/

Vil skruer af 50mm være tilpas hvis der kommer 2 i hvert brædde per spær eller skal man have længere?



Mit valg ville helt sikkert være  https://www.bygmax.dk/25x125mm-rupl...denot.html  så får man et rigtigt gulv hvor brætterne er pløjede sammen og med ende not behøver man ikke at samle over spær.


Mange hilsner Kovas,

I et diktatur må ingen sige sandheden.
I et demokrati må alle lyve.
KK Steincke.

Always, lige så du forstår det med endestød: når to bræddeender skal dele et spær, skruer man en stump træ, feks regal på 45 mm tykkelserne på siden Af spæret, på den måde får hvert brædt sit eget punkt. Køber du terrasseskruer, så kan du bruge enten 50 eller 75 mm længde, men se dig for hvor du køber, NKT er hammerdyre isforhold til de svenske. Så vidt jeg husker koster NKT ca 2 kr/stk, Harald Nyborg og JemogFix ca 45-50 øre. Specifikationer er de samme.


 

Spær er 195mm tror jeg høje.


En anden ting...har fundet ud af jeg får 120mm isolering tænkte at fylde 75mm mere på men er det noget med der skal være frit loft på den ene side? hvis jeg fylder mere på så ligger de lige op af brædderne? vil det hæmme isolering effekten eller hvordan? jeg forøger jo tykkelsen så ???

lige kommet i tvivl har fået lagt noget af brædderne er 4mm luft mellem brædderne nok eller skal der mere til....kommet frem til noget med for hver 1mtr skal være ventilationsspalte men der står ikke vore bred en spalte?

Der er yderligere 4 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis