Punktfundamenter dimensioner - Sommerhus 180 m2

Indledende

Min svoger og jeg skal i gang med at bygge et ca. 180 m2 sommerhus i træ - det eneste område hvor vi ikke har prøvet kræfter før er med fundamenter, kun til terrasser og mindre skuer. Vi har dog ikke råd til at få det gjort af andre, hvorfor vi har gennemsøgt internettet for information om forskellige fundamenter. Vi er efterhånden nået frem til at det skal være punktfundamenter i beton med en indstøbt stolpesko/stolpebærer, da det er det mest gør-det-selv venlige, og billige.

Opbygning: 

Sommerhuset forventes at blive 10x18 meter. Vi tænker at sætte punktfundamenterne med 2 meters afstand på hver led, dvs. 6 stk på den korte led og 10 stk på den lange led = 60 stk punktfundamenter. 

På den korte led ligger vi så en tilpas dimensioneret trykimprægneret bjælke.

På den lange led, oven på de trykkede bjælker, ligger vi en ikke trykket bjælke med en afstand der passer til, at man kan ligge reglar (45*95) ovenpå de ikke trykkede bjælker. Reglar bliver lagt så de ligger ned, altså så de bliver 45 mm høje og 95 mm brede.  

Oven på reglarne kommer så gulvspånplader og naturligvis en bred bjælke langs kanterne til at bære væggene.

Har set bort fra isoleringen i forklaringen, men tanken var at sætte lister langs bunden af de ikke trykkede bjælke og så ligge en fugtbestandig plade i som kunne bære isoleringen. Ovenpå bjælkerne kom så fugtspære og efterfølgende 50 mm isolering mellem reglarne.

Spørgsmål: 

1) Hvilke Ø (diameter) skal de enkelte punktfundamenter have? Er med på at de skal 120 cm i jorden / eller ned til bærende jordlag. Der er bare rimelig mange m3 beton til forskel på at lave 60 stk.s af Ø50 ctr. Ø30.

2) Har jeg for mange punktfundamenter / er det bedst at tage få og større end mange og mindre?

3) Giver gulvkonstruktionen mening? Hvad ville en passende afstand mellem øverste lag bjælker være?  

... Bruger naturligvis en minigraver med jordbor til at lave hullerne. 
17 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
uldal
uldal
6694 6500

Du skal alligevel have en tegning til godkendelse ved kommunen, så det bliver en ingeniør, der beregner efter lovgivning.


 

RKevy
RKevy Trådstarter
14

Jo jo - men det kunne stadig være lækkert at beregne på forhånd. Så mine spørgsmål står stadig

KSC
KSC
310 8000

Hej,

Uldal, der ingen krav om statisk dokumentation på byggeri, som ikke er kompliceret - og et træ sommerhus er ikke kompliceret.

Dimensionen på punktfundamentet er svært at sige, når der ikke er laster på og hvad en boreprøvere siger. Men typiske laver man en størrelse under facader og ved bærende vægge og en mindre til gulvet.

Jeg ville overveje om støbt betondæk og rendfundament ikke giver mere mening! Hvad koster det med punktfundament?


/K

Annonce
Annonce

Hej Rkvey. Spændende projekt, håber I har mod på det, for det kan godt trække tænder ud Jeg er enig med KSC - få lavet et randfundament og dertilhørende betondæk, i bliver så meget gladere for det resultat. Ja det koster lidt mere, men nå man alligevel er igang, så er merprisen, i et hus på den størrelsen, minimal. Hvis i selv kan lave alt forarbejdet. fundament: bukke armeringsjernet, have vindtrækbånd klar osv, så er der ikke mange timer med en murer, så er det ordnet (mit bud er 6 timer - hvis alt er klar. Det samme gælder betondækket: isolering er klar, vand er trukket og fastgjort ordentlig, kloak er klar, rionet placeret (med muligvis gulvvarme osv.) så tager det kun få timer at støbe et gulv (måske 3 timer med et par murer). Husk det er altid forarbejdet som tager tid, ikke at pøse betonen ud. Håber det kunne bruges  

RKevy
RKevy Trådstarter
14

Jeg takker for de hurtige og gode svar  

Men jeg vil stadig gerne lave en sammenligning af priserne, så hvis I har et par bud på dimensioner mv. er jeg lytter øre

Hej igen. Det er ikke muligt, ud fra de informationer du har angivet, at give et bud på størrelsen af dine udtænkte punktfundamenter. Er det tungt eller let tag, hvor høj bliver bygningen, hvilke materialer bliver bygningen fremstillet af osv. Osv. Størrelsen af punkterne afhænger af belastningen på punktet samt hvad den tilladelige belastning er på det bæredygtige jordlag. Husk selvom du selv vil bygge osv. Så skal du stadig overholde bygningsreglementet - det skal Du have i mente når Du skal lave bjælkelaget, så det er højt nok til isoleringen. Det samme gælder vægge osv. Hvad har du/I af budget til sådan et projekt?  

Annonce
RKevy
RKevy Trådstarter
14

Kan godt se der alligevel mangler lidt info. Men kort fortalt: let tag, alt hva der kan, bliver lavet i træ, og selvfølgelig dimensioneret efter bygningsreglementet.

Planen er selvfølgelig at gøre det så billigt som muligt, men der bliver max omkring 500 tusinde til huset inkl. fundament, efter grund og tilslutning.

uldal
uldal
6694 6500

Den bliver svær for en halv mill., blot vinduer og døre, tagbeklædning og gulve er dyrt. Mht isolering er 50 mm i gulvet alt for lidt. Efter min mening skal I op på min 300, gerne mere. Ang punktfundamenter, har du glemt punkter til aflastning midt i bygningen? Vægisolering æder også en del efter de nye regler. Men fedt projekt.


 

RKevy
RKevy Trådstarter
14

Det er også derfor der skal spares.

Der skal selvfølgelig isolering mellem bjælkerne, de 50 mm er kun det der kommer oven på fugtspærren? De andre 250 skulle under fugtspærre, hvilket jeg også ville høre om var fint?

Hvad mener du med at jeg har glemt punktfunddamenter midt i bygningen? Jeg sætter jo netop 6*10 stk, altså ti striber med 6 punktfunddamenter med 2 meter i mellem. Så de er jo fordelt over hele bygningen? bjor
bjor
204 8560

Jeg byggede et bjælkehus for 12 år siden. Det står på punktfundamenter. Jeg har tegningen over fundamenterne hvis det kan hjælpe dig kan du få en kopi. Vil lige nævne at hvis jeg skulle bygge igen bliver det på punktfundamenter.

Der er yderligere 7 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
x

Lignende indlæg

 1. Fastgøre reglar til bjælker?
  Lav-Hus (16 svar)
 2. Punktfundamenter tæt på vandfaskine
  Lav-Hus (4 svar)
 3. Støer i hårdttrå
  Belægning, udsmykning og blomster (4 svar)
 4. Fundament til træterrasse
  Belægning, udsmykning og blomster (3 svar)
 5. Oprette bjælkelag - oprette spånpladegulv
  Lav-Hus (8 svar)
 6. Bygge skur i sommerhus - gode råd?
  Lav-Hus (4 svar)
 7. Træterasse fundament
  Belægning, udsmykning og blomster (4 svar)
 8. Afstand mellem remme og strøer v terasse
  Lav-Hus (2 svar)
 9. Ydervanger på træterrasse
  Belægning, udsmykning og blomster (5 svar)
 10. Spær valg til værksted ?
  Lav-Hus (9 svar)

Populært lige nu

 1. Kan jeg selv rense kloakrøret og hvor er det stoppet?
  Lav-Hus (læst 316 gange)
 2. Ral 9010 og NCS
  Lav-Hus (læst 24185 gange)
 3. Hvor meget strøm kan jeg trække fra min forsyning?
  Lav-Hus (læst 20091 gange)
 4. 29,5 Amp på 240 volt, kan man det?
  Lav-Hus (læst 511 gange)
 5. Hvilken træbeskyttelse?
  Lav-Hus (læst 327 gange)
 6. Tiny Houses - Er de lovlige i Danmark eller hvordan bliver de det?
  Jura, reglementer og krav (læst 38753 gange)
 7. Mærkeligt problem med toilet.
  Lav-Hus (læst 1247 gange)
 8. Melde tagskifte til kommune?
  Lav-Hus (læst 396 gange)
 9. Robotplæneklipper
  Lav-Have (læst 10196 gange)
 10. Skal disse gamle mursten skiftes?
  Lav-Hus (læst 501 gange)

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis