Varmesystem - returløb er varmere end fremløb?

 Følg tråden
Haagendrup
Haagendrup
Indlæg: 2
Postnr: 4040
Haagendrup Haagendrup

Hej Alle,

Jeg har erhvervet mig en varmepumpe (Luft/vand) og er meget tilfreds. I samme omgang fik jeg skiftet mit gamle varmesystem ud med et uponor Smatrix. Jeg har gulvvarme.

Jeg synes dog at de to systemer er lidt spøjse. Idag checkede jeg fremløb og returløb på varmepumpen, som viste at fremløb var 46C og returløb var 44C (Se billede). Når jeg så kigger på mit varmesystem er fremløb ca. 33C (temperaturmåler i øverste hjørne til højre) og returløb 30 grader (nederst i billedet). 

Når jeg mærker på returløbsrørene (Markeret med R på billede), så virker det markant varmere end fremløbsrørene (Markeret med F). 

Mit spørgsmål er derfor: Hvorfor er fremløb så varm på varmepumpen og så kold på varmesystemet?

Og hvorfor er returløb varmere end fremløb? Kan min VVS'er have byttet rundt på noget?

Charlie
FrederikHH
FrederikHH
Indlæg: 19
Postnr: 7120
FrederikHH FrederikHH

Din pumpe leverer fremløb på 46 grader. Dit varmesystem (din blandeshunt til gulvvarmen) er indstillet til at have fremløb på 33 grader og det kan justeres op og ned ved at dreje på den hvide fremløbstermostat gemt nederst til venstre i billedet. Det er meget normalt at ligge omkring 33 grader, da man ønsker at passe på eventuelle trægulve etc. som ikke må blive for varme. 

Mit fyr leverer fremløb på 60-65 grader, men det ønsker jeg jo ikke i gulvvarmen, da gulvene så vil stå som en flitsbue. Derfor løber min gulvvarme frem med ca. 34 grader og det giver en overflade temperatur på trægulv omkring 25.5-26 grader (let gulvopbygning).

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

 

Lignende indlæg

 1. B&S plæneklipper
  Lav-Have
 2. gulvvarme har forstyrret mit varmesystem
  Fyr og opvarmning
 3. Efterfyldning af MIT varmesystem
  Fyr og opvarmning
 4. B&G Tegninger
  Over hækken
 5. Internt varmesystem
  Fyr og opvarmning