Nyt liv til indvendig gul murstensvæg

 Følg tråden
Tirming
Tirming
Indlæg: 2
Tirming Tirming

Kære gør-det-selv folk

Inden længe flytter vi ind i vores dejlige nye hus. I den forbindelse har vi brug et par råd til hvad vi skal gøre med den store gule murstensvæg i stuen.

Vi vil meget gerne lysne væggen, så den fremstår mere "ren" og lys, men vil rigtig gerne beholde det rå murstenslook.  Har I nogle gode råd og fif til hvad vi skal gøre? Vi har fx snakket om at vandskure eller male med kalkmaling.

Jeg har sat et billede ind af væggen i huset. På forhånd tusind tak for hjælpen   

O.M.E
O.M.E
Indlæg: 60
Postnr: 4700
O.M.E O.M.E

Jeg har bare malet mine med alm. Vægmaling.

Kender også andre der har.

Ser godt ud, og nemt og enkelt 


Mvh

gah
gah
Indlæg: 106
Postnr: 2770
gah gah

Det vil da være vandalisme at male / vandskure denne væg ! 

I skulle hellere gøre noget ved loftet, så det blev hvidt, at ødelægge hele stuens udtryk ved at male murstensvæggen vil da være synd.

Hvis at loftet blev lysnet så vil stuen da fremstå som i et dyrt arkitekt tegnet hus.

Hvis i maler den så vil stuen da bare fremstå som “dårlig stil”


Snake
Snake
Indlæg: 19
Postnr: 5350
Snake Snake

Vi gav vore murstensvægge:

1/ Forankringsgrunder

2/ Strukturmaling (sandmaling)

3/ Glans 10 vægmaling

Således fremstår overfladen nærmest som vandskuret.

Vh

Dannie

Murphy´s Lov: Alt der kan gå galt, vil gå galt, på det værst tænkelige tidspunkt.
Finagle´s Lov: Murphy was a F*cking optimist!!
uldal
uldal
Indlæg: 4801
Postnr: 6500
uldal uldal

Har lavet som Snake mange gange, hvor jeg selv kaver sandmalingen. MEN hvis væggene ser ud som på billedet, ville jeg montere Troldtekt loft istedet.

 

Sjuft!
Sjuft!
Indlæg: 30
Postnr: 6700
Sjuft! Sjuft!

Vi boede i et leje hus, hvor væggen var i den farve. Vi malede loftet i hvidt, og det hjalp gevaldigt. Prøv det evt. I maler væggen, for jeg er enig med de andre i, at det er synd.

mcglog
mcglog
Indlæg: 13
mcglog mcglog

Er meget enig i, at muren skal blive som den står! Den er meget pæn - på sigt ville jeg lave nyt loft evt. liste loft, ny indsats til brændeovn, og når vinderne skulle skiftes, så få sort kant og beholde den sorte pude på bænk. Det ville se super godt ud for mig at se. Men et lyst loft i første omgang er den nemme vej. 

Tirming
Tirming
Indlæg: 2
Tirming Tirming Trådstarter

Tusind tak for alle jeres inputs. Hvis vi lader væggen være som den er, har I så nogle gode råd til hvordan man shiner fugerne mellem murstene op? Jeg tænker, at lidt kærlighed til dem kunne få væggen til at se mindre beskidt ud. 

Vi har tænkt at lofterne skal males hvide  

christiannielsen
christiannielsen
Indlæg: 2094
Postnr: 8700
christiannielsen christiannielsen

Det er en smagssag. Der er ikke noget der er synd at gøre. Jeg bryder mig personligt ikke om gule mursten med struktur. Så jeg havde også gjort et eller andet ved det. Jeg havde nok ikke malet direkte oven på. Jeg havde nok pudset op så stenene kun kan ses ganske let. Og så malet.

uldal
uldal
Indlæg: 4801
Postnr: 6500
uldal uldal

Hvis den pejs har været brugt gennem årene, sidder der givet en del sod på stenene og i fugerne. En kraftig afvaskning, vil nok give nyt liv. Derfindes en maling, man kan friske fugerne op med.

 

Wezio
Wezio
Indlæg: 1407
Postnr: 4040
Wezio Wezio

Vi overtog et hus sidste år med mange indvendige gule murstensvægge. Vi filsede dem op med den billige grove spartelmasse fra Jem&Fix og malede dem efterfølgende hvide. Det ser super flot og moderne ud!

Indehaver af firmaet KV Sikring. Jeg sælger og installerer tyverialarmer, videoovervågning og adgangskontrol til private og erhverv. Jeg er bl.a. forhandler af Jablotron. Se mere på www.kvsikring.dk

gah
gah
Indlæg: 106
Postnr: 2770
gah gah

Smag og behag er selfølgelig forskelligt, men jeg mener at det vil være synd at “male” denne væg, det er på linie med at alle gamle møbler for nogle år siden skulle afsyres.

Især når det ikke er væggen som er problemet i denne stue, men loftet som giver det mørke indtryk, så afrens væggen mal den ikke og få et hvid loft og stuen vil ligne noget fra Bo Bedre.

Det udtryk som de gule sten giver sammen med den den indbyggede sidde plads og den indbyggede pejs er jo netop noget som netop nu efterspørges.

Og lad nu være med at indrette stuen med ting kun i sort og hvid, få også farver ind i indretningen.


 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.