Gasfyr drypper

 Følg tråden
MetteGlad
MetteGlad
Indlæg: 2
MetteGlad MetteGlad

Hej,

Har lige opdaget at vores gasfyr drypper (en del) - det kommer fra det grå rør / blå ‘knop’. Er der nogen der ved hvad der er galt? Kan vi selv løse problemet eller skal vi kontakte en fagmand og i så fald er det en VVS’er eller et gas-fyr firma?

Ved ikke hvor gammelt fyret er - vi flyttede ind for 3 år siden og det har fungeret upåklageligt indtil nu.

Mvh Mette

Søren O
Søren O
Indlæg: 2742
Postnr: 7000
Søren O Søren O

Det er sikkerhedsventilen til varmtvandsbeholderen der drypper. Ventilen skal dryppe hvis gasfyret er igang med at varme vandet i varmtvandsbeholderen op, men efter et styke tid skal det holde op. 

Vand der varmes op udvider sig. Jeg mener at det udvider sig ca. 1,5 liter når 100 liter opvarmes 50o.

Søren O
S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 7103
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin

Ud fra billedet tyder det på at det er en sikkerhedsventil, der sidder på centralvarmesystemet eller tilførslen til varmtvandsbeholderen. Hvis der 2,5 bar på den er det centralvarmesystemet. Står der derimod 6 bar eller derover er det til varmtvandsbeholderen. Det står på ventilen under den blå hætte. Ventilen kan være kalket til. Prøv at betjene det lille håndtag, som er under det blå låg. Hvis du ikke selv kan undersøge/lave det, bliver du nødt til at alliere dig med en VVS'er.

fase
MetteGlad
MetteGlad
Indlæg: 2
MetteGlad MetteGlad Trådstarter

Ok - tak for hurtige svar 👍 Der kommer efterhånden meget vand ud - alt for meget , så vi må vist ringe efter en mand i morgen tidlig. Skal vi kontakte en ‘gas-mand’ eller en VVS’er? (Min erfaring er at VVS’ere ikke kan/vil komme hurtigt ud til ‘små’ opgaver?)

S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 7103
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin

Har du prøvet at tage den blå hætte af og aktivere det håndtag, der sidder inden under? Prøv at kikke på det manometer, der måler trykket på anlægget, det må ikke vise over 2,5 bar. Gør det det er der noget galt med anlægget. Tag et billede, der viser trykket i anlægget.

fase
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

 

Lignende indlæg

 1. Varmtvandsbeholderen drypper
  Fyr og opvarmning
 2. Varmtvandsbeholderen drypper :-(
  Lav-Hus
 3. Gasfyr drypper
  Fyr og opvarmning
 4. gasfyr drypper...
  Fyr og opvarmning
 5. gasfyr ZEM M50: tryk stiger ...vand drypper
  Fyr og opvarmning