Smart termostat til gulvvarme med TRV ventil på fremløb?

Hej

I vores bryggers har vi en simpel gulvvarmeløsning der kører separat fra resten af huset, med en cirkulationspumpe og sådan en termostat her (samlet, det man kalder en minishunt):
https://www.lavprisvvs.dk/Varme-Radiatorer-Tilbehoer-Radiatortermostater-Ventiler-TA--Ta-Foelerelement-m30-671384.html

På termostaten sidder en fjernføler som er monteret på væggen ca 15 cm. over gulvet. Men, da den sidder i vores bryggers, er der tit store udsving i rumtemperatur, pga. f.eks. hoveddør der åbnes mange gange i løbet af morgenen og pga. tørretumbler.

Det betyder at føleren ofte får termostaten til at åbne (eller lukke).

Kan man nemt omlægge til noget der i stedet føler på gulv- eller returvandstemperatur? Eller er det en dårlig sti at begive sig ud på?

En "smart" termostat vil være at foretrække, så jeg kan skrue ned for varmen når vi ikke er hjemme i længere tid. Det kan vi på resten af huset (Roth anlæg integreret med Home Assistant).

3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Igen igen det med at skrue ned på gulvvarme i kortere tid er en illusion. Det tager ofte 12 - 24 timer at komme op på temperatur igen afhængig af hvor lav man skruer ned til. 

Det simple ville jo være at sætte denne fjernføler på retur strengen, og vikle en sok omkring dem. Eller en anden smartere måde at isolere føler væk luft temperatur påvirkning



Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Har du en mulighed for at bore et hul i gulvet, så du kan måle temperaturen i gulvet i stedet for i luften? Du kan bruge et stykke kobberrør som beskyttelse af kapilarrøret ved at stikke det ned i hullet og føre det et stykke op ad væggen.


fase

Er der ikke mulighed for at montere fjernføjeren indvendig i minishunten som man normalt gør?


Søren O
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis