Hvordan skjuler jeg dette "jernspyd"?

 Følg tråden
renepaulsen
renepaulsen
Indlæg: 94
renepaulsen renepaulsen

Jeg har et jernspyd der holder et af mine spær fast. Dog sidder dette "spyd" (i mangel af bedre navn) monteret lidt ude på væggen. Der er ikke noget på den anden side af spæret der holder noget. 

Kan jeg udskifte den med noget andet? Spærret har et spænd på ca. 2 meter, og vi har fladt tag, så det er ikke noget vildt og voldsomt der braser ned, tænker jeg? 

Min umiddelbare tanke er at finde et TYKT vinkeljern og bruge på den side af spærret der p.t. er frit, afmontere spyddet, og derefter smide en vinkel på den anden side? 

Alternativt, hvordan skjuler jeg den nemmest? 

djaydjay
djaydjay
Indlæg: 556
Postnr: 7200
djaydjay djaydjay

Jernspyddet funktion er at forhindre at taget letter i stormvejr/orkan, - så hvis du vil erstatte det med noget andet, - så skal dette "andet" have en sikker forankring til enten fundament eller i hvert fald et godt stykke ned på muren.

Det nytter ikke noget, hvis det kun er fastgjort til det øverste af muren, da det så bare vil blive rykket med af i stormvejr. 

Tagets egen vægt er sandsynligvis for lille til at det ville blive liggende i stormvejr.

renepaulsen
renepaulsen
Indlæg: 94
renepaulsen renepaulsen Trådstarter

Tak for dit svar. Det havde jeg slet ikke tænkt på. Ved du hvad de hedder? 

Jeg tænker på om jeg kan montere en på modsatte side, som er Fræset ind i væggen? 

djaydjay
djaydjay
Indlæg: 556
Postnr: 7200
djaydjay djaydjay

Nej, jeg ved ikke hvad de hedder, men det er vigtigt at du sikre en solid fastgørelse, da vindkræfterne ikke er at spøge med. Har set en nyrenoveret hel tagside blive løftet af pga utilstrækkelig fastgørelse.

je_ns
je_ns
Indlæg: 4774
Postnr: 0000
je_ns je_ns

Lidt svært at se på billedet, men måske du kunne skære fri i vægen, løsne "vindtræks stangen" hvor den er fastgjort i spæret, og få den banket nogle cm ind, og få den skruet forsvarligt fast på ny...

Hellere eje, end at leje.
ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12609
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Den kan sagtens sidde på samme måde, bare inde i en rille i uren og så muret / spartlet over bagefter. Det giver samme funktion.

Jeg vil faktisk tro at du kan lave rille bag den, save lidt i den rem der ligger over muren og så bare " tæske " den ind i rille. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Vil du være med? Log ind for at svare.