Hænge lyskæde i tagrende

 Følg tråden
maynardj
maynardj
Indlæg: 83
Postnr: 5800
maynardj maynardj

Jeg har netop fået installeret et par udendørs stikkontakter hvilket gør at jeg nu kan få sat noget julelys på huset (dvs glad kone) Jeg vil gerne have en kæde op med tapper der går ned, og vil gerne have sat dem i tagrenden da det er et murstenshus og har ikke meget lyst til at skulle bore en masse huller til det. Er der noget der har nogle ideer til hvordan jeg kan fæste den til tagrenden. Min umiddelbare tanke er at købe en masse S-kroge og hænge kæden på dem, men måske andre har en bedre ide?

mvh

S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 7074
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin

Prøv at kikke på rendejernene og om ikke du kan få lyset til at hænge i tagrenden ved at  benytte det ombuk, der er på rendejernene. Du behøver ikke ændre noget bare lige lade ledningen gå ind under ombukket på den side, der vender ind i tagrenden.

fase
ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12615
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Rendejern sidder med en bestemt afstand, og måske skal din lyskæde sidde med en anden bestemt afstand. Så kan du trække en snor fra den ene ande af tagrende til den anden, OG lade den hæfte bag rende jern hver sted, så har du en snor som dine istapper kan hænge på. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
karl smart
karl smart
Indlæg: 972
Postnr: 2600/2700
karl smart karl smart

Sæt den fast med strips på rendejernene .............

Elektriker gennem 45 år .
calle captiosus
 Life is not a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside, thoroughly used up, totally worn out, and proclaiming...."WOW What a Ride!!"  -Mark Frost
PoelseManden
PoelseManden
Indlæg: 64
Postnr: 9700
PoelseManden PoelseManden

Enig med Karl smart, Samme farve strips som din lyskæde og så stripse kæden fast på rendejernene, så kan ingen se det :-)

Søren O
Søren O
Indlæg: 2736
Postnr: 7000
Søren O Søren O

Ja eller noget stift 1,5 mm2 ledning i stedet for strips.

Søren O
maynardj
maynardj
Indlæg: 83
Postnr: 5800
maynardj maynardj Trådstarter

Tusinde tak for alle de gode svar :-) Der er vist ikke andet for end jeg må i gang med at se om jeg kan få noget til at fæstne til rendejernene. Jeg vil høre nabo i weekenden om jeg må låne hans store stige Tak :-)


maynardj
maynardj
Indlæg: 83
Postnr: 5800
maynardj maynardj Trådstarter

Opdatering: Jeg har i dag fået hængt lyset i tagrenden. Som nævnt var det muligt at benytte ombukket på tagrenden og det fungerede perfekt. Tak igen :-)

Vil du være med? Log ind for at svare.

 

Lignende indlæg

 1. Strømforsyning til julelys
  Belysning
 2. Spørgsmål til julelys?
  Belysning
 3. tagrende
  Lav-Hus
 4. LED strips
  Belysning
 5. Persienne-snor
  Lav-Hus