Tilslutning af lampe

 Følg tråden
tnhals
tnhals
Indlæg: 5
tnhals tnhals

Skal have sat en lampe op. Huset er fra 2007. I rummet er der 2 loftudtag. Der er dog fast dæksel på som er skruet op. Når jeg åbner dækslet er der følgende ledninger som er sat sammen i hver sin muffe i forhold til farver

3 brune, 3 blå, 3 jord, 2 sorte samt 1 hvid.

Farverne på ledninger i lampen er brun og blå.

Jeg har forsøgt at sætte brun sammen med brun og blå med blå.

Kun 1 brun gør at lyset tændes.... men der kan ikke slukkes. 

Hvad gør jeg forkert

jenshøj
jenshøj
Indlæg: 2340
Postnr: 4800
jenshøj jenshøj

Den brune fra din lampe skal sættes til enten sort eller hvid. Den blå skal blive sammen med de blå.

tnhals
tnhals
Indlæg: 5
tnhals tnhals Trådstarter

Tak Jens.

Troede altid det var brun til brun og blå tiæ blå osv. Jeg prøver:-)

Sbh7600
Sbh7600
Indlæg: 66
Postnr: 7600
Sbh7600 Sbh7600

Den sorte kan være tændledning til lampestedet. Men prøv, husk at slukke for strømmen 😊

Mvh
Stefan H. 
Søren O
Søren O
Indlæg: 2746
Postnr: 7000
Søren O Søren O

Den brune er normalt altid fase, hvor der kun kan afbrydes ved gruppesikring. Den brune ender i afbrydere og stikkontakter. Fra afbryder til loftudtag er der "tændledning" til lampen.

Søren O
tnhals
tnhals
Indlæg: 5
tnhals tnhals Trådstarter

Skal blå altid til blå?

Den grå (var sammen med lys grå/hvid) har jeg tilsluttet den brune og der gør at jeg kan tænde og bruge dæmperen men når jeg slukker blinker pæren svagt


Er ved at springe i luften😳😅

S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 7113
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin

Inden du springer i luften, har jeg et spørgsmål: Har du prøvet at slutte den brune fra lampen til den muffe, hvor der kun er en ledning i. Din seneste beskrivelse af ledninger passer ikke sammen den første.

fase
tnhals
tnhals
Indlæg: 5
tnhals tnhals Trådstarter

Prøver lige forfra:-)

3 jord, 3 brune, 3 blå, 2 sorte og sidst men ikke mindst var der 1 lysegrå/hvid samt grå i samme muffe

Den blå fra de 2 lamper er sat i tvillingemuffe med de 3 blå.

Har lige købt polsøger og den giver udslag når jeg sætter den til de brune eller den grå.

Når den grå er sat sammen med de brune fra lampen kan jeg tænde og justere lysstyrke men når jeg så slukke bliver pære ved med at blinke svagt. Har dobbelttjeklet at de sidder ordenligt fast.

Prøver jeg brun til brun vi den ikke slukke

djaydjay
djaydjay
Indlæg: 557
Postnr: 7200
djaydjay djaydjay

Du har formodentlig en LED pære, som ikke fungerer sammen med din lysdæmper. Er pæren beregnet til dæmpning ?

tnhals
tnhals
Indlæg: 5
tnhals tnhals Trådstarter

aaahhhhh men. djaydjay du har fuldstændig ret. Fandt en halogenpære som fungere som den skal. Mange tak for hjælpen😊

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.