Boring i klinker

Hej Lav-det-selv
Jeg er flyttet i ny lejlighed og skal sætte nogen hylder op i badeværelset. I den forbindelse skal jeg bore igennem klinkerne, men i mod min logik kan jeg simpelthen ikke komme igennem. Er kommet den første mm ind gennem emaljen, men så sker der bare ikke mere - andet end at boret bliver rødglødende og det er næppe et godt tegn.


Jeg bruger et slagbor med 4mm murbor. Jeg kører ikke på slagfunktion ("aldrig slag på fliser"). Klinkerne er ca. 5mm tykke. Jeg har vedhæftet billede af hullet, samt en klinke set fra siden. 

Nogen der kan sige mig hvad jeg gør galt?
Al hjælp vil være meget værdsat. 


Mvh


6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

prøv at købe sådan et bor. jeg købte et fra bosch i et projekt, hvor almindelige bor gav op. https://murerbutikken.dk/shop/mondrillo-faj-flisebor-402p.html?gclid=CjwKCAiAlb_fBRBHEiwAzMeEdp7H_iAj2U6Aum3Vl49rjn7V00QkWxK_IEE7O3N9q8hIDMCnY8PCtRoCDpMQAvD_BwE

Når du skriver at boret blev rødglødende tænker jeg du har alt alt for mange omdrejninger på. Problemet med almindelige murbor er gerne at de ikke er skarpe nok i spidsen. Prøv at købe Irwin Uni Plus bor ved fx Jem&fix. De er nemlig med et skarpt skær og skal bruges uden slag. Og så må de, som alle andre bor, ikke blive for varme. Prøv så at bore stille og roligt med moderat tryk og måske med en forstøver sprøjte med vand til at køle og "smøre" lidt.

Jeg bruger altid ovennævnte bor til alt slags murværk. Dog dur de ikke til beton.


 Topmålet af dovenskab er at gøre det rigtigt første gang

Velkommen på lds.

Jeg kører ganske langsomt i start så boret ikke bliver varm. Er den blevet rød, er den ødelgt. Lige så snart jeg er sikkert på at jeg kan holde maskinen i hullet uden at den hopper ud og iver skrammer drejer jeg lige så stille om på slag.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Med et glas/flise bor, plejer det ikke at give de store problemer at komme igennem fliser. Med mindre de er meget hårde. 

https://www.elvvs.dk/p/irwin-glas-flise-borsaet-4-5-6-8-10-mm-675840/?gclid=CjwKCAiAlb_fBRBHEiwAzMeEdoKrR1tF6T44jggXtprXQcF9UZv_bYUtstH2n0XztM27q-K5ehpe2xoCafUQAvD_BwE


Jesper 
http://www.VarmKaffe.dk - en blog om rejser, sejlbåd, have og hus.

Når et bor bliver varmt skyldes det to ting:

1: dårligt bor. Køb mærkevarer, så dyre er de heller ikke.

2: alt for høje omdrejninger. Boret skal have en chance for at skære. 4 mm ville jeg køre med 500 o/m i fliser.


 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis