Benytte gulvvarme uden rumfølere?

 Følg tråden
Thebigbad
Thebigbad
Indlæg: 68
Thebigbad Thebigbad

Hej alle sammen. Jeg er på tærsklen til at bestille gulvvarmestyring, jeg har kig på enten roth eller danfoss. Vi har gang i den helt store renovering, banket betondækket op og isoleret, samt støbt nyt dæk med gulvvarmeslanger i, deraf bestillingen af gulvvarmestyring. Derudover er vi igang med stort set alt andet, og er derfor ikke i stand til at opsætte rumfølerne førend skillevægge osv osv er udførte. Kan man godt få anlægget til at køre en slags Cruise hvor den bare kører en jævn lun temperatur igennem systemet indtil vi er klar til at opsætte det som det er tiltænkt, eller hvad gør man?

Kermit_369
Kermit_369
Indlæg: 804
Postnr: 7860
Kermit_369 Kermit_369

Rumfølerne behøver vel heller ikke blive sat fast for at virke. Find et tilfældigt søm et sted i rummet, så kan den jo sættes fast når I en gang er klar til det.

 Topmålet af dovenskab er at gøre det rigtigt første gang

Søren O
Søren O
Indlæg: 2856
Postnr: 7000
Søren O Søren O

Der er ingen problemer med at få det til at køre uden elektronisk styring. Du lader bare være med at montere aktuatorerne, og så blot regulere temperaturen på shuntkredsen.

Søren O
ev elmand
ev elmand
Indlæg: 13070
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Der er vvs folk som rådgiver deres kunder i at køre med anlæg uden rumfølere i det hele taget. Vores nabo er et ældre ægtepar i hus fra 2005  på ca. 120 m2. Det kører uden elektronisk styring og rumtermostater. De regulerer blot en gang imellem på blandetemperatur på shuntkredsen, så har de jævn varme i hele huset. De er meget tilfredse med den løsning.

De små låg der sidder hvor aktuator senere skal sidde i dit anlæg skal skrues lidt ud til de rum du ønsker varme i.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
knudr
knudr
Indlæg: 400
Postnr: 8585
knudr knudr

Vi fik lavet gulvvarme i hele huset for 10 år siden. Al "elektonikken" ligger stadig i en kasse et eller andet sted. En sjælden gang, når een siger der er for varmt eller for koldt, får termostaten på shunten en millimeter den ene eller anden vej. Vi har ingen dingenoter siddende på væggene, der skal ikke skiftes batterier og de går ikke i stykker.

Venlig hilsen
Knud
ev elmand
ev elmand
Indlæg: 13070
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Knudr: En rigtig god beskrivelse

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Thebigbad
Thebigbad
Indlæg: 68
Thebigbad Thebigbad Trådstarter

hmm, det kan da egentlig godt være det er overflødigt men dejligt det kan du uden dem i første omgang, så er det bare igang   

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Lignende indlæg

 1. Gulvvarme - med eller uden styring?
  Fyr og opvarmning
 2. Gulvvarmestyring
  Lav-Hus
 3. Gulvvarmestyring
  Lav-Hus
 4. Gulvvarmestyring
  Lav-Hus
 5. Gulvvarmestyring
  Fyr og opvarmning