Skifte lyssensor

Lars007
Lars007
81 2720

Hej herinde. Har en lyssensornsom ikke virker længere. Vil udskifte den med en skumringsrelæ. Men har lidt problemer. 


Den gamle sensor nedenfor havde blå sat i L (230v) sort i N og brun i LOAD. Den nye er den sorte. Hvordan skal det sætte sammen. Jeg kan få relæet til at reagere på lux men der kommer ikke lys i armauret.


10 svar
 Følg tråden
S. Fabrin
S. Fabrin
8250 4400

L og N placerer du i de tilsvarende klemmer, selv om der er byttet om på farverne for fase og nul. Den brune monterer du i den af klemmerne, der er i midten, hvor der vist et symbol for en lampe. Sandsynligvis den, der er nærmest den sorte ledning.


fase
Annonce
Annonce
Lars007
Lars007 Trådstarter
81 2720

Tak for svar. Har sat det op sådan tidligere men der kom ikke lys i armaturet selvom den lyser rødt? Kan være der skal være skumring med bestemt lux?

S. Fabrin
S. Fabrin
8250 4400

Har du prøvet at flytte tændledningen fra den ene klemme mærket med lampesymbol til den anden? Normalt betyder rødt at relæet er påvirket. Relæet kan indstilles til at blive aktiveret ved forskellig belysning. Det stiller du på knappen mærket Lx. Når du har fået det til at virke vil en passende indstilling være 4-5 Lx.


fase
S. Fabrin
S. Fabrin
8250 4400

Lampesymbolet kan også være relækontakterne, og så skal du lægge en lus (et kort stykke ledning) fra fasen og til den ene klemme med lampesymbolet. Tændledningen til lampen slutter du så til den anden klemme.


fase
Annonce
Lars007
Lars007 Trådstarter
81 2720

Hej S. Fabrin. Har du mulighed for at tegne det? Det bliver lidt avanceret. Det er et 5 ledet kabel, et mælkefarvet kabel udover jord der ikke er blevet brugt. Kan det måske være der problemet et?

primo-ct
primo-ct
313 6760

Tænker det skulle virker som S. fabrin skriver i første indlæg.

Hvis farverne passer som du skriver. Skal blå i (fase ind), og sort i (nul ind), 

brun i (tændledning til lampe). (Nul ud) skal du bruge hvis du ikke har en nul ved lampen.

 

Lars007
Lars007 Trådstarter
81 2720

 Hej Primo-ct. Hvis jeg sætter tændledning (brun) i L ud lyser / virker relæet ikke. Sensoret brugte kun 3 ledninger. Hvordan får jeg den sidste? Er det en lus eller kan det være den hvide som ikke blev brugt til sensoren der skal benyttes?

Annonce
Annonce
S. Fabrin
S. Fabrin
8250 4400

Den brune skal ikke flyttes til L. Den ledning, der var i L, skal blive der. Så har du en brun tilovers. Den skal vi nu have placeret. For at få det, kunne du fortælle fabrikat og type på dit skumringsrelæ, så tager vi den derfra.


fase
Lars007
Lars007 Trådstarter
81 2720

Det er den her https://www.bauhaus.dk/ensonordic-skumringsrelae-med-timer-800.html?ds_rl=1245007&gclid=EAIaIQobChMIjbyvwdTY3gIVQqMYCh2IeQsGEAQYASABEgLiBvD_BwE&gclsrc=aw.ds

S. Fabrin
S. Fabrin
8250 4400

Du skal være sikker på, at den ledning, som sidder i klemmen L, virkelig er fase. Det kan du kontrollere ved at sætte den brune ledning ind på klemmen med den blå ledning. Hvis lampen nu lyser, har du fundet fasen. Hvis lampen lyser på klemmen med den sorte ledning, er det fasen og skal så placeres i klemmen L. Den blå ledning skal så i klemmen N. Det er formentlig den blå, der er fase. Den brune skal under alle omstændigheder i klemme nr. 3 fra venstre. Klemme nr. 2 fra venstre er nul til lampen, men den bør du have der, hvor lampen er tilsluttet.


fase
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her

Find byggemarked

Vi har samlet alle byggemarkeder i Danmark.
Søg på postnummer her:


Se alle byggemarkeder her