Skifte lyssensor

Hej herinde. Har en lyssensornsom ikke virker længere. Vil udskifte den med en skumringsrelæ. Men har lidt problemer. 


Den gamle sensor nedenfor havde blå sat i L (230v) sort i N og brun i LOAD. Den nye er den sorte. Hvordan skal det sætte sammen. Jeg kan få relæet til at reagere på lux men der kommer ikke lys i armauret.


10 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

L og N placerer du i de tilsvarende klemmer, selv om der er byttet om på farverne for fase og nul. Den brune monterer du i den af klemmerne, der er i midten, hvor der vist et symbol for en lampe. Sandsynligvis den, der er nærmest den sorte ledning.


fase

Har du prøvet at flytte tændledningen fra den ene klemme mærket med lampesymbol til den anden? Normalt betyder rødt at relæet er påvirket. Relæet kan indstilles til at blive aktiveret ved forskellig belysning. Det stiller du på knappen mærket Lx. Når du har fået det til at virke vil en passende indstilling være 4-5 Lx.


fase

Lampesymbolet kan også være relækontakterne, og så skal du lægge en lus (et kort stykke ledning) fra fasen og til den ene klemme med lampesymbolet. Tændledningen til lampen slutter du så til den anden klemme.


fase

Hej S. Fabrin. Har du mulighed for at tegne det? Det bliver lidt avanceret. Det er et 5 ledet kabel, et mælkefarvet kabel udover jord der ikke er blevet brugt. Kan det måske være der problemet et?

Annonce

Tænker det skulle virker som S. fabrin skriver i første indlæg.

Hvis farverne passer som du skriver. Skal blå i (fase ind), og sort i (nul ind), 

brun i (tændledning til lampe). (Nul ud) skal du bruge hvis du ikke har en nul ved lampen.

 

 Hej Primo-ct. Hvis jeg sætter tændledning (brun) i L ud lyser / virker relæet ikke. Sensoret brugte kun 3 ledninger. Hvordan får jeg den sidste? Er det en lus eller kan det være den hvide som ikke blev brugt til sensoren der skal benyttes?

Den brune skal ikke flyttes til L. Den ledning, der var i L, skal blive der. Så har du en brun tilovers. Den skal vi nu have placeret. For at få det, kunne du fortælle fabrikat og type på dit skumringsrelæ, så tager vi den derfra.


fase

Det er den her https://www.bauhaus.dk/ensonordic-skumringsrelae-med-timer-800.html?ds_rl=1245007&gclid=EAIaIQobChMIjbyvwdTY3gIVQqMYCh2IeQsGEAQYASABEgLiBvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Du skal være sikker på, at den ledning, som sidder i klemmen L, virkelig er fase. Det kan du kontrollere ved at sætte den brune ledning ind på klemmen med den blå ledning. Hvis lampen nu lyser, har du fundet fasen. Hvis lampen lyser på klemmen med den sorte ledning, er det fasen og skal så placeres i klemmen L. Den blå ledning skal så i klemmen N. Det er formentlig den blå, der er fase. Den brune skal under alle omstændigheder i klemme nr. 3 fra venstre. Klemme nr. 2 fra venstre er nul til lampen, men den bør du have der, hvor lampen er tilsluttet.


fase
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis