Vandskade på parketgulv

 Følg tråden
Thaysen
Thaysen
Indlæg: 2
Thaysen Thaysen

Min første tråd her - håber der er hjælp at hente. Jeg har fået en lille vandskade på et enkelt parketgulv stykke - hvordan skifter jeg det nemmest? Det er et gulv fra 60’erne med krybekælder under og jeg har ikke mere parket liggende... er der muligt at dampe træet ned igen med lim under?

Rantzau
Rantzau
Indlæg: 1177
Postnr: 2970
Rantzau Rantzau

Er parketstykkerne klodser med et pålimet slidlag, eller bare meget tynde er damp er ikke velegnet i dit tilfælde, da det er fugten der har opløst limen. Damp er vanskelig at styre uden at påvirke de tilstødende klodser.

Gør de buede stykker fugtige. Hold dem fugtige et par timer samtidig med du stikker et stykke plastik under så fugt ikke påvirker de tilstødende klodser.

Enten falder de buede stykker nu helt af, eller de bliver bløde så de kan limes og presses på plads med noget tungt.

Husk også at lægge noget tungt på de tilstødende klodser hvis du har den mindste mistanke om at fugten også kan påvirke dem.

Er de faldet helt af, lægges i de pres mens de tørrer og kan så siden limes på plads. I dette tilfælde kan du med fordel anvende damp for at få stykkerne helt plane.

Vær forberedt på at stykkerne ændre størrelse undervejs. Med sandpapir kan du tilrette så stykkerne igen passer. Husk også at rense grundigt hvor stykkerne skal limes fast.

Thaysen
Thaysen
Indlæg: 2
Thaysen Thaysen Trådstarter

Det lyder fornuftig - umiddelbart vil jeg prøve at få slidlaget af i et helt stykke, og så få det dampet plant - det er lidt lettere at styre når man kan arbejde isoleret på det. Limning med trælim, montagelim eller andet?

Rantzau
Rantzau
Indlæg: 1177
Postnr: 2970
Rantzau Rantzau

Almindelig hvid PVA trælim. er det sikre valg.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Lignende indlæg

 1. Vandskade på Parketgulv.
  Lav-Hus
 2. vandskade?
  Lav-Hus
 3. Glasfiberstøbeform og PVA ???
  Lav-Hobby
 4. Buede spær
  Lav-Hus
 5. Vandskade
  Lav-Hus