Stunt termostat hvordan virker den ?

 Følg tråden
Renea
Renea
Indlæg: 30
Postnr: 8620
Renea Renea

Hej er der nogen der kan prøve og forklare mig hvordan den her virker ?

https://www.billigvvs.dk/Varmesystemer-Gulvvarme-Wavin--Wavin-Tigris-Termostatelement-t-Gulvvarme-shunt-ny-model-719617.html?gclid=EAIaIQobChMI2v7dv9KS3gIVbgDTCh3UzAoxEAQYAyABEgIKdfD_BwE


Er med på at man justere på termostaten efter hvilken grad der skal køres ind, men den føler med metaltråd til termostaten hvordan virker eller påvirker den varmen ?

Søren O
Søren O
Indlæg: 2779
Postnr: 7000
Søren O Søren O

I en shuntkreds - f.eks. til gulvvarme - cirkulerer vandet rundt og rundt gennem gulvvarmeslanger og shuntkredsen. Når så vandet er blevet afkølet til under indstillet temperatur, sørger termostatventilen for at udskifte lidt af vandet med varmt vand, så temperaturen kommer op på det indstillede.

Det viste termostathoved skal monteres på en termostatventil i shuntkredsen. Normalt skal føleren (den lille beholder for enden af det tynde rør - kapilærrøret - monteres inde i vandstrømmen i shuntkredsen. Så vil termostatventilen blive reguleret efter temperaturen inde i shuntkredsen. Passer temperaturen i shuntkredsen ikke, drejes på termostathovedet op eller ned.

Søren O
ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12771
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Søren O fik så på bedste måde forklaret hvordan den påvirker dit gulvvarme system. 

Men du skriver at den føler med en "metaltråd" det kræver en nærmere forklaring på selve termostaten.

Det består af en føler ( den kobberfarvede ) et langt tyndt rør ( Kapilær rør ) og så selve termostaten. 

Inde i termostat sidder en lille flad harmonika beholder ( som en lille tromme ) Der er også en fjeder og så stilleskruen ( som er det pæne håndtag ) 

trylle trylleri. Inde i føler, kapilærrør og den lille harmonika tromme er der en væske. Denne væske udvider sig ved varme, og presser fra føleren, op igennem røret på den lille "tromme" 

Trommeskindet buler op, og det lukker for din varme. Hvor når det buler op bestemmer din fjeder eller rettere sagt hvor meget du har strammet fjederen med håndtag. B

Håber det gav mening, og alt det er sådan set ligegyldig for dig bare den virker efter hensigten. Og at du ikke tror det er en tråd du kan klippe over og evt. samle igen. for så er det afsted efter en ny termostat.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.