Udendørs gelænder?

 Følg tråden
LasseValby
LasseValby
Indlæg: 0
LasseValby LasseValby

Der mangler et gelænder ved min hoveddør - tidligere var der et metal gelænder, men det er fjernet inden jeg købte huset og med to små børn, så vil jeg gerne have sat et op igen, men jeg kunne godt bruge nogle input.

Det jeg forestiller mig er, at jeg ved bunden af trappen længst væk fra muren fjerne nogle brosten og placerer en træstolpe i jorden med et pælebor. Oppe ved siden af døren placerer jeg ligeledes en stolpe op ad muren, hvorefter det vel bare er et spørgsmål om at sætte 2-3 planker mellem de to stolper og male det hele. 

Hvordan sætter jeg bedst stolpen oppe ved siden af døren fast i murstenvægggen? Altså hvad kan jeg få til at sidde tilstrækkeligt godt fast i muren, så det kan holde stolpen og gelænderet?

Har I et bud på en bedre løsning, som er rimelig økonomisk?

S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 7093
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin

Ud for døren borer du et par kilebolte/expantionsbolte i væggen. Benyt en type, hvor du kan skrue bolt, der er lang nok til at gå gennem træet og ind i kilebolten.

fase
uldal
uldal
Indlæg: 4790
Postnr: 6500
uldal uldal

Du kunne også sætte stolpen ved døren ned langs øverste trin i jorden og støbe den fast. Som sikring en enkelt bolt i siden af trappen

 

ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12628
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Sådan en murstensvæg er ret let at få noget til at holde i. Almindelige 8 mm rawlplugs med 5 mm træ skruer holder rigtig meget. Jeg har den erfaring at det er bedre i mursten end kilebolte. 

De skal have en længde så de når igennem din stolpe plus 50-60 mm mere

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.