Forlænge tilledning

steelman
steelman
783 2665

Hej.


Har monteret en elektrisk håndklædetørrer med en tilledning 3g0,75mm2. Men desværre er tilledningen til håndklædetørreren ikke lang nok til at nå det udtag jeg havde på badeværelset til en alm radiator. Derfor har jeg trukket en 3g0,75mm2 blød "lampeledning" fra det oprindelige radiator udtag, til en ny samledåse, hvor jeg har samlet "lampeledningen" og håndklædetørrerens tilledning (giver det mening?).


Jeg er nu i tvivl, om jeg egentlig burde have brugt et PVIKJ fra det oprindelige radiator udtag til samledåsen? 


Ps: det er desværre ikke muligt at skifte tilledningen i håndklædetørreren. 

10 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
S. Fabrin
S. Fabrin
13915 4400

PVIKJ er til fast installation og ikke som tilledning. Hvorfor har du ikke monteret håndklædetørreren så ledningen kunne nå?


fase
steelman
steelman Trådstarter
783 2665

Var blot I tvivl om kablet fra radiator udtaget til samledåsen var at anse som "fast installation".

S. Fabrin
S. Fabrin
13915 4400

Ledningen fra radiator udtaget til håndklædetørreren er en tilledning. Radiatorudtaget er overgangen fra fast installation til tilledning.


fase
Annonce
steelman
steelman Trådstarter
783 2665

Ok. Tak for svar. God weekend. 

Søren O
Søren O
5360 7000

Fabrin: En samledåse skal mig bekendt skrues fast. Er forbindelsen mellem samledåsen og det eksisterende "radiatorudtag" så ikke at betragte som en fast installation, og skal udføres med 1,5 mm2 ledning?


Søren O
LitkoH
LitkoH
2 2730

Jeg er også stærkt i tvivl om, hvordan man i dette tilfælde definerer fast installation contra tilledning samt hvordan begrebet 'samledåse' er defineret.
Hos Greenline.dk har man en side med overskriften Udendørs samledåser en række produkter, som man kalder ved forskellige navne så som 'forgreningsdåse', 'membrandåse', 'samledåse' m.m. Den viste Wiska samledåse mini, minder for mig at se meget stærkt om en tilsvarende forgreningsdåse, som mig bekendt kun må anvendes i fast installation med 1,5 kvadrat kabler eller ledninger.

Annonce
S. Fabrin
S. Fabrin
13915 4400
Søren O skrev den 12-10-2018 20:34:15

Fabrin: En samledåse skal mig bekendt skrues fast. Er forbindelsen mellem samledåsen og det eksisterende "radiatorudtag" så ikke at betragte som en fast installation, og skal udføres med 1,5 mm2 ledning?

 Hvis du tager tilslutningen fra bagsiden af radiatorudtaget, er det en fast installation og skal udføres med installationskabel. Samtidig skulle dåsen så have været skruet fast. Jeg ville have lavet samlingen med en krympemuffe til gummikabel (det er en bøjelig muffe), så det var helt klart, at det var en tilledning. Eller allerhelst enten have placeret håndklædetøreren så ledningen kunne nå, hvis ikke ledningen kunne skiftes til en længere. 

Nu er installationen formentlig lavet med en blanding af materiel til fast installation og som tilledning. Det er næsten umuligt at give et svar, som opfylder lovens krav 100% uden at sige, at det skal laves om. Men skru dåsen fast på væggen. 
fase
ev elmand
ev elmand
21676 7480

Som denne tråd også viser, så kan man sagtens fortælle hvad der præcis er lovens bogstav, og samtidig hvad der kan gå an uden at det er farlig. Trådstarter har altid selv ansvaret for det han/hun laver.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
steelman
steelman Trådstarter
783 2665

Samledåsen jeg har brugt er sådan en: https://www.greenline.dk/k/elartikler/samledaser/udendors-samledaser/p/forgreningsdase-80x43


Hvis det mest korrekte og lovlige er at bruge et installationskabel på 1,5mm2 skifter jeg det bare. Det et desværre ikke praktisk muligt at placere så ledningen fra håndklædetørrer kan nå direkte til det oprindelige udtag... 


Søren O
Søren O
5360 7000

Du skal huske at have aflastning på ledningen til håndklædetørreren i membrandåsen. Kan ikke se om der medfølger aflastning til dåsen. Jeg ville have valgt LK's membrandåse til kr. 31,40. Der medfølger 2 aflastninger.

3 x 1,5 mm2 installationskabel er den rigtige løsning.


Søren O
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Populært lige nu

 1. Støb over kloakrør
  Lav-Hus (læst 191 gange)
 2. Microovn slår selv børnesikring til
  Hårde hvidevarer (læst 252 gange)
 3. Eddikesyre og ukrudt
  Lav-Have (læst 50131 gange)
 4. Hjælp til at kable vandvarmer (el med billeder)
  Hårde hvidevarer (læst 741 gange)
 5. plænerens - større mægnde
  Lav-Have (læst 18132 gange)
 6. Hvilken varmepumpe til sommerhus?
  Grøn energi og sparetips (læst 202 gange)
 7. Råd omkring afløb+microcement
  Lav-Hus (læst 155 gange)
 8. mur under fodpanel er ødelagt
  Lav-Hus (læst 294 gange)
 9. Snedkerspartel.
  Lav-Hobby (læst 228 gange)
 10. Skimmelsvamp?
  Lav-Hus (læst 222 gange)

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis