Hjælp til ny væg for at undgå skimmel

 Følg tråden
murer1
murer1
Indlæg: 253
Postnr: 3200
murer1 murer1

Hej alle 

Jeg har et børne værelse hvor udvendigt er der muret lega væg og indenfor er der lavet en forsatsvæg med isolering og dampspærre, der lugtede så lidt af kælder gennem længere tid, og jeg banket hul flere steder og lugtede og mærkede men kunne ikke finde noget problem, så fik vi en skimmelhund ud og den markeret 3 steder på den væg, så den skal laves om, jeg vil så lave en gasbeton væg og pudse med difionsåben puds samt maling , så det kan ånde, men er itvivl om jeg skal smide isolering i ,og om jeg skal sætte isolering helt op af lega væg også gasbeton op af eller om der skal laves hul rum ? Nogen der er expert og har viden om dette ??Christian M
Christian M
Indlæg: 746
Postnr: 6700
Christian M Christian M

Kan du forklare lidt om hvordan væggen er bygget op? Er der afstand mellem væggen og muren? 

Er dampspærren helt tæt - eller er den brudt ved eksempelvis stikkontakter?

Hvordan er muren behandlet udefra?

Hvor gammel er væggen?


Jeg ved ikke om det kunne være godt, men tænker en omgang ventilation af “hulmuren” ville være gavnligt? Her tænker jeg ventilationsrør gennem ydermuren (ej gennem dampspær og indervæggen) med en rist på udvendigt?

Håber nogle kloge folk kan bekræfte denne ide ?

Mvh. Christian M
 

Picarro
Picarro
Indlæg: 323
Postnr: 2800
Picarro Picarro

Jeg ville nok bare rive hele lortet ned, få sat en affugter op så der kunne saneres for fugt, og spule noget rodalon på. Og så bygge op efter Rockwools guidelines for indvendig efterisolering af væg.

uldal
uldal
Indlæg: 4800
Postnr: 6500
uldal uldal

.... og så sørge for DAGLIG udluftning hos puslingen!

Da klimaskærmen, ydervægge er Leca, så gennemgå hele væggen med lup. De har det med at revne ved hjørnerne. mangler der pap mellem mur og sokkel. Hvordan har nedløbsbrønden det? Er der nedløb lige udenfor?

 

murer1
murer1
Indlæg: 253
Postnr: 3200
murer1 murer1 Trådstarter

Tak for jeres svar, planen er alt skal ned, 

også er jeg blevet anbefalet at sætte isolering op af bagmur som er lega også gasbeton , og der blir lagt mur pap i bunden når jeg sætter den nye væg op samt ingen dampspærre . 

mit spørgsmål er bare skal jeg sætte isolering helt op af væg også gasbeton, så der intet hulrum kommer , vil dette være den rigtige løsning dvs : lega udenfor med puds, indenfor isolering og gasbeton uden dampspærre 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.