Isolering af ydermur m. polystyren/bygningsasfalt

 Følg tråden
Fumpelfinger
Fumpelfinger
Indlæg: 7
Postnr: 9800
Fumpelfinger Fumpelfinger

Vi har et ældre hus fra 1900, hvor der er fugt i krybekælderen. Det bliver snart afhjulpet af et drænrør, som bliver koblet på kloakeringen af en professionel. I samme forbindelse vil jeg gerne sikre ydermuren yderligere og har fået fortalt om kombinationen polystyrenplader / bygningsasfalt, altså sætte pladerne op langs husmuren under terrænhøjde og påføre asfalt for at isolere mod fugt.

Kan nogen bekræfte/afbekræfte rådet?

christiannielsen
christiannielsen
Indlæg: 2121
Postnr: 8700
christiannielsen christiannielsen

Det er ganske rigtigt. Der findes lidt forskellige løsninger, alt efter hvordan murenes fundment ser ud og der er nogle fareelementer i arbejdet også som man skal tage højde for. 

Hvis du har en kloakmester til at lave omfangsdrænet, så ved han formentligt hvordan efterisoleringen og fugtsikringen skal laves når han har fået gravet op. Ellers tag fat i en entreprenør i området.

Fumpelfinger
Fumpelfinger
Indlæg: 7
Postnr: 9800
Fumpelfinger Fumpelfinger Trådstarter

Jeg har en entreprenør til at lave arbejdet, men graver selv op - der er trangt, maskinerne kan ikke komme til - og har også tænkt mig at udføre isoleringsarbejdet selv. Entreprenøren kendte dog ikke til metoden, så derfor spørger jeg herinde.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.