Hvordan forbindes cement med plastik kloakrør?

Jeg ønsker at forbinde nogle tagnedløb med kloakken da vandet i øjeblikket bare drænes ud i jorden. Jeg har fundet et gammelt cement afløb der er forbundet med kloakken hvordan laver jeg nemmest denne tilslutning? 

Kan man proppe et plastik/flexrør gennem den eksisterende cementforbindelse eller findes der en måde at samle cement røret med plastikrør (de orange pvc rør).

Cementrøret er vel 2 meter, men er ført underneden en mur og hen til hovedbrønden (kloakken) så det er ikke sådan lige til at grave uden om det hele og lægge et helt nyt. Dette ville jo så også indebære at der skulle bores hul ude i kloakbrønden til et nyt rør.

11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Der findes overgangen mellem beton/plast-rør 

https://www.vvs-eksperten.dk/aflob-kloak/kloak/kloak-overgange

Men først skal du have styr på om du må tilslutte regnvandet til din kloak...


Vi prøver igen, i morgen --

Det er autoriseret arbejde for en kloakmester.

Husk at der skal en tagnedløbsbrønd på med sandfang inden det ledes videre.

https://www.vvs-eksperten.dk/aflob-kloak-kloak-bronde-tagnedlobsbrond-200-mm-korrugeret-192925195

https://www.vvs-eksperten.dk/aflob-kloak/kloak/kloak-overgange

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.

Der er ikke separatkloakeret og den anden halvdel af taget afledes også i kloakken. Problemet er nogen på et tidspkt har valgt en træls løsning istedet for at koble på eksisterende kloak (se evt. https://www.lav-det-selv.dk/forum/aft/220215)



Hvorfor skal der egentligt sandfang på når det ikke ledes til faskine? Den anden side af huset afleder direkte til kloak uden sandfang.

Jeg mener hvorfor ikke bare føre det direkte videre uden tagnedløbsbrønd? Det fungerer jo fint på den anden side af huset. Jeg kan godt forstå at problemet med sand og skidt bliver flyttet videre i systemet, men jeg sparer nogle tusind på brønde samt gravning af meterdybe huller til brøndene (medmindre man kan korte dem af).

Fordi de penge du sparer ved ikke at lave en sandfangsbrønd, sætter du til (eller det dobbelte) når du skal bruge en slamsuger til at rense dine tilstoppede ledninger, eller i værste fald grave op.

Selv almindelige kloaker "slammer" til med tiden, og alt der befinder sig på din matrikel er dit ansvar, og dermed din lomme som pengene skal komme fra.

Det er derfor normalt at man renser sine sandfang en gang om året, ligesom man renser sine tagrender... ellers bliver de fyldt med lort og så opstår balladen, som du selv har konstateret   

At være husejer kræver et konstant eftersyn og vedligeholdelse, hvis ikke man er klar på det, skal man ikke købe hus  

Men i øvrigt er det autoriseret arbejde som kræver en godkendelse før du må bruge det, så det er ikke LDS arbejde.


Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...

Jeg tænker sådan en brønd som den der linkes til 

https://www.vvs-eksperten.dk/aflob-...-192925195

Er den lavet så man kan korte den af i toppen (er det meningen man skal kunne gøre dette for lettere tilpasning).


Hivs jeg forstår det ret så må jeg altså gerne selv grave og lægge rørene men selve tilslutningen, dvs. monteringen af gummimuffen på det frie betonrør samt tilspænding af de to spændebånd kræver aut. og må ikke gøres af mig selv.

Hvis du ville tilslutte dine tagløb til faskiner må du gerne selv lave det. Sandfangsbrønde kan afkortes i toppen, hvor meget afhænger af hvor dybt dine afløbsrør ligger.


Søren O

Men hvis du afkorter i toppen så være opmærksom på frostfri dybde (som jeg ikke kender reglen for i tilfældet med brug af 200mm sandfangsbrønd). Jeg mener faktisk at de er lavet således at de ikke kan afkortes ift frostfri dybde, men er ikke sikker. Det kan være der er andre der ved det.

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis