Skimmel pletter og behandling af klinkefacade i lærketræ

Hej. Vi har et hus der er beklædt med klinkebrædder af Lærketræ. Det har fået behandling med skibs olie ca 5 gange på 12 år. Sidste gang for 3 år siden. Nu er det blevet temmelig grimt med sorte pletter og er lidt i tvivl om hvordan vi redder det  eller om man skal male det mørkegrå med hvid udhæng (som konen foreslår) . Har kigget mange steder på nettet og flere steder er der gode forklaringer og råd, men mange af dem kommer det an på hvad det har været behandlet med før.?Jeg så bl.a. et råd herinde med gori 11(som er vandbaseret) efterfulgt af heldækkende gori 100 Advance (som er oliebaseret) ? Kan det passe?

Eller er der nogen der har et godt råd. ?

Vedhæfter billeder hvor det  er sprøjtet med 1-10 blanding rodalon og derefter vasket ned med rent vand. Men synes ikke det tog de sorte skjolder. Resten er ikke vasket. Sorry billeder er lidt hulter til bulter.

Hej. Vi har et hus der er beklædt med... Vis hele indlægget
11 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Sorry har været lidt væk.

Men ja Rantzau den er go nok. Det er krakeleret og der er lang vej. Vasker det hele ned, gir det hele en omgang til sommer og så for det grunder og heldækkende. Sådan må det blive. Tak for indlæg.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også