Ligusterhæk der ikke vil vokse ved grantræ

Hej,
Jeg har købt og plantet et ligusterhegn i 2014. Vi synes den vokser dårligt ved et grantræ så vi har skåret mere af træet så det kan få mere lys samt har vi f.eks i år vandet hækken sådan ca. 200liter hver anden dag.

Hvad kan vi gøre ved den så den vokser ved træet ? Er det fordi træet tager meget af dens vand eller hvad er begrundelsen ?

Hegnet vi købte hedder : ligustrum vulgare 'Liga'/Hæk-liguster,Barrods, 4-6 Grene, 100-120 cm.(3 års)

/donnib


 

11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Prøv at spørge her    Havenyt.dk-forum


Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............

Det skyldes sikkert at træet stjæler både vand og næring fra hækken.
Et så stort træ drikker rigtigt mange liter vand i døgnet, og da det er stedsegrønt drikker det også vand hele året. Derfor ser man også tit at græsset bliver gult, før resten af plænen, fordi træet "dræner" sine omgivelser.
 
Du kan kun sørge for at give hækken vand og næring... eller fjerne enten træet eller hækken.


Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...

Det er fuldstændig det samme vi oplever. Men nu blev træet for stort og måtte lade livet sidste efterår. Så må vi se om hækken indhenter resten efterhånden.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Jeg har for 5 år siden plantet lidt "ekstra" hæk under et kristtorn træ, og det er først i år at den er blevet så pæn at den kunne klippes.
 

Læg i øvrigt mærke til at græsset er totalt svedet og vissent under træet, fordi det selvfølgelig hiver vildt meget vand til sig...


Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...

Det er velkendt at træer og buske først begynder at trives, når de får skabt samliv med de rette svampe. Så er der fx. en overvægt af en slags svampe i jorden, som i dette her tilfælde nåletræet har samliv med, tager det tid inden de fortrænges af de svampe som liguster skal drage nytte af. Sumesumarum - næring (gødning), vand og lys gør det altså ikke alene. 

Ps. Et eksempel, før i tiden var det ret brugt at man hentede jord fra bøgeskoven for at pode jorden (plantestedet) med den rette svamp hvor man plantet ny bøgehæk for at sætte skub i væksten. 

Annonce

Ja sådan et stort træ, er ikke noget hækken synes om.

Hvis grantræet smider mange nåle, hæmmer det også væksten.



Vi prøver igen, i morgen --

Så må vi hen i "ligusterskoven"   


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
ev elmand skrev den 03-08-2018 07:41:15

Så må vi hen i "ligusterskoven"   

Nemlig Erik, eller låne lidt overfladejord hos en flink nabo med en gammel ligusterhæk. For lige i jordoverfladen kan man ofte se nogle lange hvide tynde tråde især i tørvejr (som nu). Den jord samler man lidt op af, og drysser i en 2-3 cm dyb rille, der dækkes til med jord ved de ligusterhækplanter der mistrives.   

Ps. Det er faktisk kun når man køber planter i potter, at man kan være rimelig sikker på at få den svamp med hjem.

Altså ikke bare en bøvet vits fra min side.   

Jeg har liguster med 8 år på bagen, som trives, og et hjørne der mistrives, hvor der indtil for 3/4 år siden stod et stort grantræ. Mon den "gamle" er kommet i symbiose med nogle svampe. Det hele er købt som barrods planter


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Prøv om du kan se blot nogle få hvide tråde i jorden (det burde være rigeligt) hvor din hæk trives og flyt lidt af det jord hen til hækken som ikke trives. 

Dog vil jeg nok hvis der evt. er mange nåle på jorden fra grantræet fjerne disse, da liguster ikke er en surbundsplante.

Ps. Det kan selvfølgelig ikke udelukkes at jorden er udpint der hvor det store grantræ har groet, så lidt velomsat kompost er altid godt i vækstsæsonen.   

Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis