Naturligvis er det bedre at lade den hvile engang imellem det ved enhver idiot da. Nå spøg til side, her kommer forklaringen.
I køleskabet er der termostat der slår fra når den har nået sin temperatur på + 5 grC. Det måles på selve fordamperen som da måske er - 10 grader og ved at bygge lidt rim op. Når der er slået er det så hvile hvor fordamper stiger i temperatur på grund af lufttemp. i køleskab. Termostat er indrettet sådan at der først startes når der igen er nogle plusgrader på fordamper. Det er vigtigt for så er rim/is smeltet og fordamper er ren.
I køleskab der står i sit normale miljø hjemme i køkkenet foregår dette skift når det går godt. Men ved overbelastning af konstant nye "varme" varer i skabet eller man har glemt at lukke lågen går det galt.
Hvis kompressor ikke kan magte at køle det ned vil termostat aldrig slå fra, der bliver ikke afrimet og der vil opbygges is i køleskab. Det vil fungere dårligere og kompressor vil have endnu sværere ved at nå temperaturen, endnu mere is osv.
Så ved normalt brug er det noget sludder da køleskab selv tager sine hvil, men ved konstant overbelastning er det rigtig at tvinge hvil igennem, eller forlange knap så lav temperatur så skabet kan nå at køle det ned.
Men som køler 1 har det nu skal den slukkes og åbnes en nats tid så isen kan smelte så er den klar igen. Gerne med en blæser ind i den så i når at få alt isen væk inden kiosken åbner igen om morgenen.