Muligvis det er ganske normalt luftmængde for emhætter med 500-625 m3/h, men egentlig til hvad nytte, ud over at fuglene får en masse varm luft, såfremt emhætten kan få luft fra omgivelserne, hvis ikke laver emhætten bare vakuum i "køkkenet" som medfører et unødigt stort strømforbrug.
Fandt disse fakta fra Bolius's hjemmeside:
I nybyggeri kræver bygningsreglementet, at der er en emhættemed elektrisk udsugning på mindst 20 liter/sekundet. (= 72m3/h)
Nogle producenter har anbefalet, at du tænder din emhætte5-10 minutter før, du starter med at lave mad for at skabe en bedre udsugning.
Men ifølge Teknologisk Institut er det ikke nødvendigt. Formålet med emhætten er at fjerne den luft, der bliver forurenet af mados, og derfor skal du tænde den, når du begynder at lave mad.
Ja, det er ligesom med biler, nogle personer vil helst kunne få en fartbøde på under 5 sekunder, andre kan godt vente både 10 og 15 sekunder.