Vægge op - loft til kip

Hej med jer :-)

Vi er midt i huskøb og har forelsket os i et dejligt hus. Dog er hele overetagen renoveret med loft til kip og er blevet til et stort rum. Vi kunne godt tænke os at dele rummet op, således at der ville blive 3 værelser. Derfor skal der 3 vægge op. 

Ville dette projekt være lige vovet nok når der nu er loft til kip? Eller tænker i, at det er ok nemt at få sat vægge op - på trods af loft til kip?

Som i måske kan læse i mellem linjerne, er vi førstegangskøbere og har aldrig renoveret noget. Derfor er dette hus også super ideelt ift vores håndværksmæssige baggrund - alt er så fint -

Pånær overetagen hvor disse rum mangler. Men hvis vi nu kunne få væggene sat op, ville det være perfekt. 


Kom endelig med jeres gode råd om hvad i tænker om loft til kip og væg-problemet? 


Vh fra førstegangskøberne

20 svar
 Følg tråden

Det burde der ikke være nogen problemer i. Væggene bliver jo bare lidt højere.

Annonce
Annonce
ev elmand
ev elmand
14539 7480

Velkommen på LDS

Om der er loft til kip eller ikke gør sådan set ikke den store forskel. Det er muligt at sætte skillerum op under begge forhold. Er i helt nybegynder så alliere jer i starten med en ven eller familiemedlem der har prøvet det før. Det er under planlægning at problemer skal løses. Hvis der skal indsættes ovenlysvinduer så hyre en tømrer til det. Det med udveksling i spær ( fjerne et stykke spær og lade vægten overføre til nabospær ) o.s.v. er ikke for nybegyndere. 

Der er også lige det med elinstallation som skal indtænkes medens man kun har skelettet  til skillerum ( den ene side gips på godt sættes op. )

Alt lyset i rummet tænder sikkert sammen nu. Man kan forestille sig at elektriker trækker / fiske kabler i skunken, og borer ind i det enkelte skillerum. Kabler kan så trækkes rundt i skillevægge. Stikkontakter afsættes ligesom afbryder og stikkontakt ved dør. Lampested kan sidde højt oppe på væggen så der skal hænge en tynd ledning ud til en lampe eller den sidder på væggen. Husk også at trække til edb udtag. 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
klm0720
klm0720 Trådstarter
24

Super - jeg vedhæfter lige et billede af plantegningen og hvor vi tænker der skal være vægge.. Hvor dyrt mon sådan en omgang bliver?

Hvis ikke i kan lave noget selv, så bliver det vej omkring de 25-30 tusinde inkl. elarbejdet. Alt afhængig hvor i landet det er og hvor tilgængeligt eks. Elinstallationer er.

Annonce

Der skal forrreten også lige sikres at der er radiator på hvert værelse. Ellers er der jo også lige en lille udgift der.

klm0720
klm0720 Trådstarter
24

Svigerfar hjælper. Han er en super handyman. Han siger der ikke er noget problem. 

Men jeg er bare lidt interesseret i hvad det koster? Også at lave selv?

ev elmand
ev elmand
14539 7480

Jeg googlede lige >priser gipsvæg<  der så jeg en tømrer mester i Roskilde der som vejledende mente 5000 kr / 10 kvm ved 45 mm isolering væg og 1 lag gips på begge sider 

9000 kr 70 mm isolering væg og 2 lag på begge sider. (Lidt mere ved skråvægge.) Excl spartling og maling. Mon ikke du har 40 -45 kvm væg så det giver ca. 40000 + elektriker 15000 + døre og eventuel ekstra ovenlysvindue. 

Der kendes ikke kip eller skunkhøjde ligesom der er mange flere ting der ikke kendes. Så du skal kun tage det som kvalificeret gæt. 

Der ligger et lille problem i at center gips væg går ind imod et vindue. Sprossen er sikkert ikke så bred som væggen så der skal tilpasses lidt, og det ser måske ikke så fiks ud. 

Vi har en lignende konstruktion, Dog med et værelse i en gavlkvist på midten modsat trappen. Der kunne den ældste dreng bo ( 12 år i starten) så medens de 2 mindste børn var helt små ( pige på 4 og dreng på 8 år) blev det værelse delt med et "legetårn" i den ene halvdel og senge i den anden. Det var godt. Da de så blev større ( 8 og 12 år) blev værelset delt med dobbelt skabe til begge sider, og kun en krydsfinerplade ind imod vinduet. Der var stadig fælles dør. Den side med "legetårnet fik den mindste, som så fik en seng hvor benene gik ind i "tårnet" 

Efter endnu nogle år hvor drengen blev 14-15 år måtte vi rykke ned i stue etagen så børnene havde hver sit værelse. Og lige pludselig flyttede de hjemmefra og vi kom igen ovenpå. Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Annonce
Annonce
klm0720
klm0720 Trådstarter
24

Vi har også tænkt bare at have to værelser ovenpå, så der ikke behøver være en væg mellem det ene. Det skal ikke ændres i elinstalationer eller sættes vinduer i. Alt er helt nyt deroppe. Det er kun vægge og to døre så

ev elmand
ev elmand
14539 7480

Hold endelig på den svigerfar   

Mine ovenstående priser er ikke lav det selv priser. Det koster væsentlig mindre.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
klm0720
klm0720 Trådstarter
24

Det bliver spændende at se hvor mange millioner det løber op i ;-)

Der er yderligere 10 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Lignende indlæg

 1. Ventilationsanlæg kan det betale sig?
  Lav-Hus (10 svar)
 2. Isolering mellem værelser og loft
  Lav-Hus (10 svar)
 3. Bærende vægge
  Lav-Hus (1 svar)
 4. Gipsloft - afslutning mod væg
  Lav-Hus (8 svar)
 5. Søger tag kyndige
  Lav-Hus (2 svar)
 6. Krav til hanebånd ??
  Lav-Hus (8 svar)
 7. Valg af Varmekilde
  Lav-Hus (17 svar)
 8. Akustikloft, nyt hus
  Lav-Hus (5 svar)
 9. Hvornår tæller man m2 på 1 sal med skråvægge?
  Jura, reglementer og krav (10 svar)
 10. Isolering af loft til kip
  Grøn energi og sparetips (3 svar)

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her