Nabo har fældet træer på vores grund

Vi har på vores sommerhus grund fået fældet 3 træer (ca 25 år gamle) af naboen uden at have haft en dialog. Nabo siger at han har gjort det men han troede de stod i skel, hvilket slet ikke passer da de står 1-3 meter inde på vores grund. 

Vi har kontaktet nabo, som benægter og siger at de står i skel. Han var desværre ikke tilgængelig på sommerhus-adressen kun via tlf. Og han var absolut ikke særlig samarbejdsvillig. 

Hvordan griber man sådan en sag an ? Skal det anmeldes ? 


vh Maiken


Veronika
Vi har på vores sommerhus grund fået fældet 3... Vis hele indlægget
23 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Har bare brug for nogle facts ;-)


Veronika

Uden skelpæle, ingen sag.

Din nabo kan jo også måle fra hans hus, og hvis det heller ikke er sat rigtigt af i forhold til tegninger, så er i lige vidt.
Det er derfor der findes skælpæle, og kan du ikke finde dem umiddelbart, (jeg fandt faktisk en af mine under jord niveau til naboen, så der skal måske arbejdes lidt for at finde dem)  så er der jo kun landmåleren tilbage.  


Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...

Du skal selvfølgelig være 110% sikker på, at træerne står på din grund, så skelpæle skal findes, enten du finder dem selv, eller du spenderer en landmåler. Derefter kan du afgøre om træerne var på din grund. Når du har fundet ud af det, kan du evt. tage forbindelse til hegnsynet, for at få afgjort sagen. Hvis den falder ud til din fordel, kan du indlede et civilt søgsmål, hvis ikke naboen vil erstatte træerne. Du har nu skaffet dig en uvenlig/pissesur nabo. Overvej resultatet, måske er det ikke ulejligheden værd.


fase

Jeg ville betale for en landmåler - blot for at være sikker.. Så mange penge er det jo heller ikke...
Så kan du bagefter vurdere, om det er bøvlet værd, hvis du har ret i at skellet er, hvor du tror..

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Annonce

Uanset om nabo troede træerne stod i skel så er det hærværk. Træerne er hverken naboens eller jeres - det er fællestræer, og dem må man ikke bare vælte uden man indbyrdes er enig.

Men da du mener træerne står inde på jeres grund, kan I forsøge at finde de gamle skelpæle mellem jeres grunde. I kan også kontakte en landinspektør. Hvis I efterfølgende er uenige om skellets placering, skal en såkaldt skelforretning afgøre sagen. I de fleste tilfælde dækker din forsikring omkostningerne til skelforretningen, herunder fx til advokathjælp og landinspektøren.

Ps. Hvis der er tale om 3 træer i skel skal  sagen afgøres af domstolene efter almindelige naboretlige principper. Hvis der er tale om 3 træer inde på jeres grund, er det klart en politisag (hærværk/bøde). Evt. krav om erstatning skal osse føres ved domstolen, hvis man ikke kan blive enig. 

Enkeltstående eller få træer høre ikke under hegnssynet, kun træer der har karakter af et hegn.

Ang. afstand til skel fra bygning. (sakset) 

Afstanden beregnes fra facaden, dog med mindre udhænget er større end 50 cm

Se mere: Bygningsreglementet 10, Bilag 1 Beregningsreglerne

Hvor der blandt andet står følgende:

"Stk. 2. Ved bestemmelse af bebyggelsens afstand til vej, naboskel og sti ses bort fra:
2) tagudhæng, vindskeder, lætage over døre samt gesimser og lignende mindre bygningsdele med et fremspring på højst 0,5 m."

Uanset hvordan din nabo opfører sig, så optræd altid rolig og korrekt. Undlad for enhver pris diskussioner der let udarter sig. En nabokrig er uhyre vanskelig at billæge.

Som  flere tilråder, så find skelpælene for at få orden i sagerne. Er de pist bort, så få en landmåler på sagen. Prisen er overkommelig.

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.

Ups.. https://www.bt.dk/krimi/mand-faar-kaempe-boede-for-at-faelde-naboens-traeer

Hvis du ikke ved hvor skelpælene står kan du nok finde dem med en metaldetektor, kan lejes, 80 cm langt jernrør med en messingplade med krone og et nummer. 

Landmåler skal have omkring 15000 kr for at finde skellet. 

Der er yderligere 3 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis