Støbning af stolper i grundvandshøjde

Vores sommerhusgrund ligger 2 m under havoverfladen. Vi har gravet et stort hul 1 m ned til en fritstående pool (der så er nedgravet). For at forhindre kollaps, hvis poolen skal tømmes for vand pga. skift/reparation af liner, skal vi have sat et hegn op, der tager det største tryk. Da vi gravede hullet kom vi tæt på grundvandet, så når der bores huller til stolperne, kan et vådt/vådere miljø end normalt forventes, så almindelig nedgravning og støbning med stolpebeton er vel ikke anbefalelsesværdigt? Tænkte så på at støbe stolpespyd eller ligende ned så træet ikke er i kontakt med det fugtige miljø, men kan det klare et evt pres fra siden? Har spurgt i Bauhaus og de var blanke.....

1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Velkommen på LDS

Hegn der tager vandtryk / jordtryk ? Det kan jeg ikke lige se for mig. Skal hele hegnet ned i 1 m dybde, og hvor langt væk fra bassin ?

Hvis det skal holde grundvand væk fra at trykke på bassin, må det vel være vandtæt også nede fra ? 

Træ stolper rådner ikke fordi de står i vand dybt i jorden, de rådner først i jordoverflade højde der hvor råd og svampe har tilpas fugtighed. Og bliver de støbt ned i beton rådner de endnu før. Træet svinder lidt så vandet kan trænge ned på siden af stolpe, og så står den stort set i en vase hele tiden, og bliver ikke tør på noget tidspunkt. 

Når man laver hegn graver man stolper ned i 80-90 cm dybde og støder eventuelt grus sammen omkring dem. Så kan vandet løbe fra dem.

Almindelig ned gravning kan absolut anbefales.

Stolpespyd kan bruges til carport eller lign. hvor de sideværts kræfter er holdt på anden måde. 

De kan ikke holde en stolpe til hegn, da sammenføjningen virker som et hængsel, hvor det kun er skruer der skal tage hele trykket.



Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis