Uderstøtning af nyt vindues hul ?

Hej

Er igang med at planlægge at sætte nogle gulv-til-loft vinduer i vores mur imod syd på ca. 3m. Lige nu er der 2 små vinduer der skal fjernes. Vores døre i huset går helt fra gulv til rem, så skal lave det på samme måde. Remmen er en 50x300mm limtræ som står på muren, spørgsmålet er om der skal en understøtning ind i vindus åbningen ? ,  evt. skal man købe bærende vinduer?

 Snakkede med en murer om det, og han siger at hvis der skal bærestolpe ind, så skal det regnes efter, og godkendes af kommunen. Det skal det ikke hvis vinduet kan bære. 


Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Ring til en producent af muroverliggere; de findes som almindelige ståltegl, carlsbjælker -i hvilket som helst forbandt som dit husnu er  Bygget af- de udleverer ikke priser, men den del klarer din trælast. Hvis det er under tagfod, oplys da hvilken tagkonstruktion -  paptag er let tag og tegltag er tungt tag , Hvis i gavl, oplys da dette samt murkonstruktrution, f. eks dobbelt teglmur, teglmur med indervæg i  letbeton eller hvad den nu er opført i- der er rigtig mange muligheder og husk at følge fabrikantens anvisninger- dette er absolut ikke for uøvede- læs ufaglærte. MVH BSN


BSN

Der kommer ikke til at være mur over vinduespartiet, kun den eksisterende rem. Vindues sektionerne vil vi gerne have ca 300cm, så̈ det der er sprøgsmålet er om remmen kan bære taget. 

Vores hus er bygget med indervæg af gasbeton, men der hviler remmen ikke på. Ydervæg er muret, (1 sten) men i toppen er 1/2 sten vendt på højkant, og så ligger remmen på det inderste af den 1/2 sten. Taget er beton tegl, med solceller på.

Håbet det forklare lidt bedre :-)

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.

Jeg ville vende den med en bygningsingeniør, og jeg mener ikke det er nødvendig med ekstra understøtning, men måske en forstærkning af remmen eller tilsvarende.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis