Brun impræneret træ, holder farven?

Hej.

Vi skal til at lægge en træterrasse og har besluttet at benytte imprægneret i kl. NTR AB.

Vi heller mest til den brune trykimprægnerede version, men kan det overhovdet betale sig? Bliver den almindelig (grønne går jeg ud fra) og brun imprægneret ikke ens med tiden? Hvis vi giver terrassen olie engang året de næste 5 år. Vil den brune så fortsat se mørkere ud end den almindelig trykimpræneret version?. Vi ønsker nemlig at få et mørkere look og vil godt betale lidt ekstra for det.

Har set at 25 x 100 mm er betydeligt billigere end 32 x 125 mm ca. 40-50% billigere. Vil i anbefale at tage den som er lidt tykkere, holder det bedre over 15+ år eller har det mindre betydning?

Tak.

Med venlig hilsen
Steffan

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Hvis du bruger de tynde brædder skal der være noget tættere mellem strøerne, og er terrassen ret stor, vil de nok være pænest med de lidt bredere brædder.

Er det udendørs så tænk over træ bliver temmelig grøn og glat af alger, måske komposit kunne være en mulighed, det skulle jo holde sig pænt, og nem at rense for evt. alger.

Hvis du giver det brune noget farveløs imprægnering bliver det jo lidt mørkere, vil du have det endnu mørkere så brug noget med farve i.


Vi har en overdækket terrasse, der er åben til 3 sider, med trykimprægnerede brædder, her var en del alger da vi kom til foråret.


Vi prøver igen, i morgen --

Tak for svarenede. Tænkte nok farven ikke holder så længe. Så kan det nok bedre betale sig at købe den lyse / lyse version og så evt give brædderne olie med lidt mørke toner.

Vi har lagt brunimprægnerede terrassebrædder for et par år siden, de er næste helt lyse i dag. De bliver også kun behandlet med sæbevand. 

Men når træet er vådt kan man stadig se at det er brunimprægneret. Jeg syntes også den brune "patinere" lidt pænere end den grønne. Men hvis du giver den olie med farve, gør det nok ingen forskel. 


Jesper 
http://www.VarmKaffe.dk - en blog om rejser, sejlbåd, have og hus.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis